27 / 04 / 2024

3. Havalimanından 26 milyar euro kira geliri sağlanacak!

3. Havalimanından 26 milyar euro kira geliri sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanında kritik bir eşiğin aşıldığını belirterek, devletin kasasından bir kuruş bile çıkmadan hayata geçecek projeyle 26 milyar euronun üzerinde kira geliri sağlanacağını bildirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanında kritik bir eşiğin aşıldığını belirterek, devletin kasasından bir kuruş bile çıkmadan hayata geçecek projeyle 26 milyar euronun üzerinde kira geliri sağlanacağını bildirdi. 


EN ÇILGIN PROJE BU 

"Hani 'Çılgın Projeler' diyorduk ya işte hayata geçen en önemlisi şu anda budur" diyen Erdoğan, "Türkiye havacılık sektörüne son 10 yılda, 3.5 milyar euro yatırım yaptı. Havalimanının yatırım bedeli bunun 10 katı bir büyüklüğe tekabül ediyor" yorumunu yaptı. Türkiye'nin önünün üretmeden, çalışmadan kazanmaya alışmış içerideki bir grup tarafından hep kesildiğini dile getiren Erdoğan, "Bu ülkenin potansiyeline inanan siyasetçi ve işadamları hayalperest ilan edilerek, karalama kampanyalarının hedefi oldu" dedi. 


SABOTAJCILAR İŞBAŞINDA 

Bunlara örnek olarak Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş'u veren Erdoğan, şöyle konuştu: "Taş üstüne taş koymak isteyen herkes, bu yıkım ekibinin saldırılarına maruz kalmıştır. Şöyle gazete sayfalarında bir yolculuk yaparsanız milli projelerimizin nasıl baltalandığını görürsünüz." Erdoğan, aynı lobinin bugün de sabotajlarına devam ettiğini vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Üç-beş ağaç bahanesiyle başlatılan Gezi olaylarının hedeflerinden biri de işte bu havalimanıydı. Paralel ihanet çetesinin yürüttüğü 17-25 Aralık darbe girişiminin hedefi, şahsım ve dönemin hükümetiyle proje için elini taşın altına koyan firmalarımızdı.  Marmaray  ile ilgili yapılanları hatırlıyoruz. Geçen hafta milli araba projemizi birileri gazetelerinde, 'Milli değil, devşirme', 'Yerli değil, çakma' diye manşet atarak, sabote etmeye, itibarsızlaştırmaya çalıştı. Testinin içinde ne varsa unutmayın dışına da o sızar. Maalesef bunların testisinin içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunca dışarıya da ancak o sızıyor." 


ÇEVRE AÇISINDAN DÜNYADA ÖRNEK OLACAK PROJE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Projeyi hazmedemeyen belli kesimlerin aksine, bu havalimanı çevre hassasiyeti açısından dünyada örnek olacaktır. Bu havalimanı kendi enerjisini üreten, çevreci, doğa dostu ve engelsiz olacak şekilde tasarlanmıştır" dedi. Havalimanı projesinin yerinin tesadüfen seçilmediğini anlatan Erdoğan, bölgenin ekolojik dengesi, rüzgâr verileri, doğal-yapay mania durum tespitleri yapılarak belirlendiğini söyledi.


3-5 MANŞETLE DİZAYN EDİLEN TÜRKİYE YOK

Bugünkü Türkiye'nin 1960'ların, 70'lerin, 80'lerin, 90'ların Türkiyesi olmadığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'de artık kaos, kriz, istikrarsızlık ve gerilim dönemlerinin geride kaldığını aktardı. Cumhurbaşkanı "İçine kapanık, pasif üç-beş manşetle gündemi belirlenen, siyaseti dizayn edilen Türkiye dönemleri artık geride kalmıştır" dedi.


HER AŞAMAYI DESTEKLER, YARI YOLDA BIRAKMAYIZ

Devlet olarak projenin her aşamasını destekleyeceklerini belirten Erdoğan, "Yarı yolda bırakmayacağız" dedi. Projenin hayata geçirilmesinde elini taşın altına koyan herkese teşekkür eden Erdoğan, "Sabotajlara, engelleme ve yavaşlatma girişimlerine rağmen bize bu anı yaşattığı için Rabbime şükrediyorum" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön