02 / 05 / 2024

3. havalimanının metrosu da geliyor!

3. havalimanının metrosu da geliyor!

Büyükşehir Belediyesi, Topkapı - Habipler arasında çalışan tramvay hattını, Arnavutköy'e kadar uzatacak proje çalışmasını başlattı. Metroyla entegre olacak ve üçüncü havalimanına da hizmet verecek proje için 9 Eylül'de ihale yapılacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Topkapı-Habipler tramvay hattını Arnavutköy'e uzatma çalışmalarını başlattı. Bu çalışmayla Topkapı - Habipler arasında çalışan tramvay hattı, 2019'da Vezneciler - Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek. Üçüncü havalimanına da hizmet verecek Arnavutköy tramvay hattı için 9 Eylül'de ihaleye çıkılacak. 


Marmaray'la entegre olacak 

Arnavutköy'e kadar uzatılınca 30 kilometre olacak hatta Sultangazi. Habipler. Eski Habipler. Esenbahçe, Sincanlar, Fenertepe Yolu, Kayabaşı Yolu. Devlet Hastanesi, Arnavutköy'den oluşmak üzere 9 yeni istasyon yapılacak. Topkapı'dan başlayıp Arnavutköy'e uzatılacak tramvay hattı. 2019'da Vezneciler-Arnavutköy arasında çalışan metro sistemine dön üşt ti rü I cce k. Arııavu t köy'de n başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve KadıköyKartal Metrosu'na entegre edilecek. Arnavutköy'den Kartal'a kadar metro ile ulaşım sağlanacak. 


3 proje daha var 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ııin 2019'da bitmesini planladığı Arnavutköy-Vezneciler Metrosu'nun vanı sıra 33 kilometrelik HalkalıArnavutköy-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı. 32 kilometrelik Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı. 33 kilometrelik Halkalı-BahçeşehirÇatalca Raylı Sistem Hattı projeleri de bulunuyor. 


Gazete İstanbul


Geri Dön