28 / 04 / 2024

3. köprünün temeli 29 Mayıs'ta atılacak!

3. köprünün temeli 29 Mayıs'ta atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazına yapılması planlanan 3'üncü köprünün temelini 29 Mayıs’ta, İstanbul’un fethinin yıldönümünde düzenlenen törenle atmayı düşündüklerini söyledi.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprü ve otoyolların iptal edilen ihalesinin ardından özelleştirme Idaresi'nin yeni model üzerinde çalıştığını söyledi. “Gelir ortaklığı senedi şeklinde bir satış olabilir" diyen Yıldırım, "Henüz netleşen bir durum yok. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Köprü ve otoyol gelirlerinin satışına dayalı senetlerin vadesi 10 yıl mı olur, daha fazla mı, her seçenek üzerinde çalışıyorlar" diye konuştu.


Köprü ve otoyolların bölünmeden halka satışının söz konusu olacağını belirten Yıldırım, "Bu satıştan hem vatandaş, hem kamu kazansın istiyoruz. Bu modelde köprü ve otoyolların yönetimi yine Karayolları Genel Müdürlüğü'nde kalacak” dedi. Yıldırım, İstanbul Boğazına yapılması planlanan 3'üncü köprünün temelini 29 Mayıs’ta, İstanbul’un fethinin yıldönümünde düzenlenen törenle atmayı düşündüklerini söyledi.



Dünya


Geri Dön