29 / 04 / 2024

30 devlet hastanesi için ''depreme dayanıksız'' kararı! Sağlamlaştırılmadı, resmen yıkıldı! Çözüm yıkmak mı?

30 devlet hastanesi için ''depreme dayanıksız'' kararı! Sağlamlaştırılmadı, resmen yıkıldı! Çözüm yıkmak mı?

Deprem endişesi ülke genelinde yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalımaları devam ederken, bazı kurum ve kuruluşlarlda da kapsamlı çalışmalar devam ediyor.Bu kapsamda ülke genelinde 30 hastane yıkıldı...



Ülke genelinde deprem son derece endişe yaratıyor.  Korku ve panik içinde bekleyen vatandaşlar öte yandan önlemler almaya devam ediyor. Vatandaşlar evlerini sağlamlaştırıp kentsel dönüşüm çalışmaları yaparken, bazı kurum  ve kuruluşlar sağlam oladuğuna inanmadığı binaları yıkıyor. Örneğin hastaneler gibi. Ülke genelinde 30 hastane yıkıldı. Peki çözüm yıkmak mı?

O HASTANE YIKILDI

Bu hastanelerden biri olan Dışkapı Yıldırım Beyazıt EAH için 6 Şubat depremlerinin ardından “depreme dayanıksız” olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılması kararı verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışı sonrası kapatmaya karar verdiği Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları EAH’in de kapısına kamuoyu tepkisi nedeniyle kilit vurulmamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapının “depreme dayanıksız” olduğunu iddia ederek yıkılacağını ve yerine yeni hastane yapılacağını duyurmuştu. 

30 devlet hastanesi için depreme dayanıksız kararı! Sağlamlaştırılmadı, resmen yıkıldı! Çözüm yıkmak mı?

ÇÖZÜM YIKMAK MI?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 15 Nisan’da açılmasının ardından şehir merkezindeki iki devlet hastanesinin de kapatılması gündeme geldi.

Derince EAH ile İzmit Seka Devlet Hastanesi, “depreme dayanıksız olduğu” gerekçesiyle “yeniden yapılacak” denilerek kapatılıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “Bakanlığın deprem hassasiyeti, şehir hastanesi açıldıktan sonra mı oluşuyor? Denizli ve Düzce’de depreme dayanıksızlık tartışmaları yok mu? Çözüm yıkıp yapmak mı? Güçlendirme neden yapılmıyor?” dedi.

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Geri Dön