29 / 04 / 2024

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...



Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Kepez ilçesinde 372 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen şehrin ilk ve tek şehir hastanesinin peyzaj çalışmalarına başlandı.

Son teknoloji tıbbi cihazların yerleştirildiği hastanede, ağlık personeli kadrolarının tamamlanmasından sonra kısa süre içerisinde hasta kabulüne başlanması planlanıyor. 

Antalya nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

1.400 yatak kapasiteli olan 5 blok halinde inşa edilen astane bünyesinde genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi, onkoloji hastanesi, kalp damar hastanesi yer alacak. 246 yoğun bakım yatağı yer alan hastanede 300 poliklinik, 43 ameliyathanenin yanı sıra, 3 bine yakın aracın park edebileceği bir de otopark mevcut. 

Hastane, turizm kentinin yanı sıra Isparta ve Burdur’dan da hasta kabul ederek bölge hastanesi şeklinde hizmet sunacak. 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem sonrasında önemi bir defa daha anlaşılan sismik izolatörler, hastane inşasında kullanıldı.

Antalya nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina büyük depremlerde bile en az hasarla sağlık hizmeti vermeyi sürdürecek. Hastane temelinde bırakılan boşluklar sayesinde izolatörler deprem anında binayı dört yana 32'şer santim esnetebilecek. Bu esneme sayesindebinanın hasar riski en aza düşürülmüş olacak. 

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Uzm. Dr. Emre Asiltürk, Antalya Şehir Hastanesi’nin hasta kabulüne sayılı gün kaldığına dikkat çekti. 

Hastanenin depreme dayanıklı olması için uygulanan izolatörlere de değinen Uzm. Dr. Emre Asiltürk, “Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrası sağlık hizmetlerinin verildiği yapıların ayakta kalmasının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha görüldü. Büyük depremlere dayanıklı olması amacıyla şehir hastanemizde 718 izolatör kullanıldı. Hastane deprem olsa bile en az hasarla ya da hiç hasar almadan sağlık hizmetini sürdürecek" açıklamasında bulundu. 

Kahramanmaraş'ta 4 taksitle 400 metrekarelik arsa satılıyor!

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

İflas haberleri gelmeye başladı! Şirketler tek tek kepenk kapatıyor!  İzmir  ilk sırada!

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!


Geri Dön