28 / 04 / 2024

300 bin TL'ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye'de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

300 bin TL'ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye'de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

Nisan ayının gelmesiyle birlikte sıfır km'de otomobil pazarı bir nebze olsun hareketlilik kazandı. 300 bin TL'lik en ucuz elektrikli otomobilde Türkiye'de satışa çıktı. İşte detaylar...



Son dönemde özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada elektrikli otomobillere ilgi çoğaldı. Hem çevreye verilen zararları azaltmak için hem de ucuz yakıt açısından faydalı görülen elektrikli otomobiller araştırılmaya devam ediyor. Türkiye de üretimine başladığı ve yakında yollara çıkacak olan TOGG'la bu pazarda güçlü bir şekilde yer almaya hazırlanıyor.

Elektrikli otomobil piyasasını oldukça canlandıracak yeni bir elektrikli araç daha Türkiye piyasasına girmeye hazırlanıyor. İşte 300 bin liraya satılması beklenen o elektrikli otomobil...
300 bin TL ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

Chery, geçtiğimiz senelerde Türkiye pazarından çekilmişti. Fakat marka yeniden Türkiye'ye dönme kararı aldı. Elektrikli otomobilEQ1 ile Türkiye pazarına tekrardan giriş yapacak olan Chery’nin ne zaman piyasaya giriş yapacağı ve ne kadara satılacağı merak ediliyordu. Meraklı bekleyiş sona erdi. Chery’nin Türkiye'ye giriş tarihi ve elektrikli otomobilEQ1'in fiyatı belli oldu.

Türkiye’de satışa sunacağı ilk elektrikli otomobili olan EQ1 için hazırlıklarına devam eden Chery’nin yüzde 54’lük ek vergiye takılacak olmasına karşın en uygun fiyata sahip elektrikli model olacağının sinyallerini Chery Türkiye’nin Başkan Yardımcısı Ahu Turan verdi.
 

Peki Chery EQ1 Türkiye’ye ne zaman gelecek? Elektrikli Chery EQ1’in fiyatı kaç TL olacak?

 


Geri Dön