24 / 05 / 2024

3600 ek gösterge kapsamındaki emekli ikramiyesinde 24 Bin 600 TL'lik Artış!

3600 ek gösterge kapsamındaki emekli ikramiyesinde 24 Bin 600 TL'lik Artış!

3600 ek gösterge de sona yaklaşıldı. Böylece emekli olacak bir öğretmen 820 TL'lik bir artış alabilecek. Emekli ikramiyesinde ise 24 bin 600 TL'den fazla ödeme alabilecek.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarında sona yaklaşıldığı sinyalini vermişti. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen açıklamada 2022 Mayıs ayında Meclis’e konunun intikal etmesini hedeflediklerini aktarılmıştı. Ayrıca yılın ikinci döneminde verilecek zamlara ek olarak 3600 ek gösterge çalışmasının da yetişip yetişmeyeceği ise merak konusu oluyor.

 3600 ek gösterge kapsamındaki emekli ikramiyesinde 24 Bin 600 TL lik Artış!

Kamu Personeli'nde yer alan habere göre; Çalışmanın Temmuz ayına kadar yetişmesi durumunda kanunda belirlenecek koşullara göre değişmekle beraber, 2022 senesinin ikinci 6 aylık döneminde memur ve emeklinin maaşlarında 3600 ek gösterge farkının olması sağlanacak. Vatandaşların için adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme ortaya koymak istediklerinin altını söyleyen Bakan Bilgin, şu an için dört farklı meslek grubunu kapsayan çalışma  statülerde de güncelleme yapılabileceği sinyalinde bulundu..

Öncelikli meseleleri arasında yer aldığını kaydeden Bakan Bilgin, 3600 ek göstergenin kısa zamanda çözüme kavuşacağını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön