02 / 05 / 2024

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

3600 ek gösterge ile ilgili 3 farklı senaryonun masada olduğu konuşuluyor. Mayıs ayı sonu itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulması beklenen 3600 ek gösterge ile emekli ikramiyesindeki artışın 40 bin Türk lirasını geçeceği düşünülüyor. 



Emekli aylıklarında ise bin Türk lirasının üzerinde bir artışın olması bekleniyor.  Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 3600 ek gösterge için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önünde 3 farklı senaryonun olduğu konuşuluyor. Düzenlemede kamu personelinin aldıkları ücret, statüleri ve emekli ikramiyeleri tablosuna bakılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına mayıs ayında sunulması beklenen 3600 ek göstergeyle emekli ikramiyesindeki artışın 40 bin Türk lirasını geçeceği öne sürülüyor.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergeyle ilgili teknik çalışmaları mayıs ayında tamamlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak hâle getireceklerini vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin TBMM tatile girmeden önce temmuz ayı içerisinde yasalaşmasının beklendiğini kaydetmişti.

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

Polis, öğretmen, avukatlar, hemşire, sağlık ve teknik hizmetleri, din görevlileri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik 3’üncü toplantı 10 Mayıs itibarıyla yapılacak. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini etkileyecek düzenlemeyle dengeler değişirken, personel rejiminde büyük dönüşüm olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön