17 / 05 / 2024

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

3600 ek gösterge ile ilgili 3 farklı senaryonun masada olduğu konuşuluyor. Mayıs ayı sonu itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulması beklenen 3600 ek gösterge ile emekli ikramiyesindeki artışın 40 bin Türk lirasını geçeceği düşünülüyor. 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ek gösterge rakamlarını görevin önemi, kadro unvanı, hiyerarşik konum ve sorumluluk seviyesine göre değerlendiriyor. Artış puanlarında unvan, hiyerarşi, sorumluluk görevinin önemi belirleyici olacağı aktarılıyor. Kariyer mesleklere 600-800 puan dâhil edilirken, daire başkanları, şube müdürlerinin hiyerarşiye göre gösterge alacağı vurgulanıyor.

3600 ek göstergede son durum… Emekli ikramiyesinde 40 bin TL, maaşlarda 1.250 TL artış…

İKRAMİYEDE 40 BİN TL ARTIŞ

Memurlar emekli olurken kademesi, derecesi, ek göstergesi, hizmet süresi belirleyici oluyor. Ekim 2008’den önce işe başlayan memurun emekli aylığı hesaplanırken katsayı sistemi baz alınıyor. Şu anki sistemde 4 senelik üniversite mezunu öğretmen, polis 3 bin, hemşireler ise 2200 ek göstergeye tabi tutuluyor.

Hizmet zamanı 25 sene olan bir öğretmenin emekli aylığı neredeyse bin 250 Türk lirası, ikramiyesi ise 40 bin Türk lirasının üzerinde artacak.

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret zammında yeni gelişme! Tarih belli oldu...

EYT'de son durum ne, yeni gelişme var mı? Gözler Mayıs ayına çevrildi!

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön