28 / 04 / 2024

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

Milyonlarca emekli memuru ile memuru kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanırken bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Bununla birlikte Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak.



Kamu çalışanlarının 2024-2025 yıllarında alacağı maaş zammını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelirken bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Ekimde Meclis'e gelecek düzenlemeden ilk etapta 520 binin üzerinde memur faydalanacak. 

Memur ve emeklisinin yakından izlediği toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da çıkacak. Düzenleme dışında kalan memur, tekniker, şef, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri 3600 ek göstergeden faydalanacak. Ekimde Meclis'e gelecek düzenlemeden ilk etapta 520 binin üzerinde memur faydalanacak.

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

İKRAMİYE 60 BİN TL'DEN BAŞLAYACAK

Akşam Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, bu düzenleme ile 600 puanlık bir yükselişle 25 yıllık çalışanın aylığına bugün itibariyle yaklaşık 2800 TL ilave edilirken, ikramiyedeki artış da 60 bin TL'den başlayacak.

Yaklaşık 4 milyon memur, 2.5 milyon memur emeklisini doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde, 1 Ağustos tarihinde başlayan takvim doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerle genel taleplere dair ön müzakereler yapıldı.

Memur-Sen masaya 2024 yılı için 3'er aylık olmak üzere 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam teklifiyle masaya oturdu. Teklifte 2024 yılı için birinci 3 ayda yüzde 25, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış yapılması yer alıyor. En düşük memur maaşı rekor zamla 22 bin TL'ye çıkarken, Memur-Sen 30 bin TL taban ücret talebinde bulunacak.

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

BAKAN IŞIKHAN: AĞUSTOS AYINDA TARAFLAR MEMNUN EDECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının yebiden şekillenecek toplu sözleşme müzakere sürecinin aralıksız devam ettiğini ifade ederek "Ağustos sonunda tarafları memnun edecek şekilde sonuçlanacağını ümit ediyorum" dedi.

Emekliye, çalışana, sendikalara kulaklarını kapatmadıklarına dikkat çeken Işıkhan "Emeğin hakkını gözettik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık" dedi.

Katılımcı sosyal devlet anlayışının gerektirdiği şekilde her zaman milletin yanında olduklarını aktaran Işıkhan, "Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz" dedi.

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

EKİMDE EK GÖSTERGE MECLİS'E GELECEK

Sabah'ta yer alan habere göre; Toplu sözleşme görüşmelerden sonra yaklaşık 520 bin kamu çalışanını ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi de Meclis'e gelecek. senenin başında ek gösterge düzenlemesiyle birinci dereceye kadar artan tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan yükseltildi.

Öğretmen, hemşire, polis müdür gibi bazı meslek gruplarında 2200 ya da 3000'den 3600'e çıkarıldı. Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen yasal düzenleme 15 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girdi.

Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe, derece adı veriliyor. Bu duurmda 2 yıllık üniversiteden mezunlar 10. derece ve 2. derecede göreve başlıyor ve en çok 1. dereceye kadar çıkabiliyor.

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

HEM AYLIK HEM İKRAMİYELERDE ARTIŞ

Ek gösterge memurların maaş, emeklilik sonrası aylık ve ikramiyelerinin yeniden şekillenmesinde büyük önem taşıyor. Ek göstergenin yüksek olması hem aylık hem de ikramiyeyi yükseltiyor.

Bu sebeple memurlar bulundukları unvanların 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamının yüksek olmasını talep ediyor. Kamuda çalışan şef, araştırma ve planlama uzmanları, tekniker, müdürün üzerinde olan uzman personel de ek gösterge alabilecek.

Hayata geçecek düzenlemeyle 600 puanlık bir yükselişle 25 yıllık çalışanın aylığına bugün itibariyle yaklaşık 2800 TL ilave edilirken, ikramiyedeki artış da 60 bin TL'den başlayacak. Ek gösterge artışından bütün çalışanlar faydalanacak.

Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan hiçbir ek göstergesi olmayanlara 600 ek gösterge verilecek. Gerçekleştirilen düzenlemeler ortaokul, lise mezunu, 2 yıllık üniversite bitirenlerin de cebine yansıyacak.

İki yıllık polis koleji mezunları, uzman jandarma ve bekçi de faydalanacak. Ek gösterge zammından kendi alanında yükseköğrenim görenlere değil işletme tahsili yapan hemşire de faydalanabiliyor.

Fındık hasadı resmen başladı! İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? Son dakika rakamlar geldi! 

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Ev sahiplerini üzecek haber: Fahiş kiraya ceza geliyor!


Geri Dön