01 / 05 / 2024

3600 ek göstergede büyük gün yarın! Milyonlarca emekli ve memurun maaşı artacak! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek göstergede büyük gün yarın! Milyonlarca emekli ve memurun maaşı artacak! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Memur ve memur emeklisi dört gözle 3600 ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Memur ve emekliler için kritik toplantı 10 Mayıs'ta yapılacak. Peki 3600 ek göstergede son durum ne? İşte merak edilen ayrıntılar...



3600 EK GÖSTERGEYLE İLGİLİ 12 MUTFAK ÇALIŞMASI YAPILDI 

Ek gösterge düzenlemesiyle ilgili 12 mutfak çalışması gerçekleştirildi. Memur maaşı, memur emekli aylığı ve ikramiyelerde hesaplama kalemi olan ek gösterge uygulaması kadro, hizmet sınıfı, derecelere göre farklılaşıyor. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili açıklamasında, "Şimdi istiyoruz geneli kapsayacak şekilde bir teklif gelsin.

Ek göstergedeki talebin temel nedeni emekli aylığı ve ikramiyesinin yükseltilmesi. Teknik olarak herkesin 3600 ek gösterge içinde olması mümkün olmayabilir. Ancak düzenleme yapılarken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir." şeklinde konuştu. 

3600 ek gösterge çalışmalarının odağında emekliler bulunuyor. Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırken maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama şekli. 

3600 ek göstergede büyük gün yarın! Milyonlarca emekli ve memurun maaşı artacak! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memurun yıllardır umutla beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin yaptığı açıklamasında, "Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan birisi de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaşacağız" diye konuşarak, enflasyonun yarattığı tahribarın ortadan kaldırılacağına dikkat çekti. 
 
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklaamda bulundu 3600 ek gösterge çalışmalarında sona gelindiğine dikkat çekerek, artık sonuçlandırma aşamasına yaklaşıldığını ancak birçok etapları olduğunu bunun zor bir düzenleme olduğunun altını çizdi. 

Peki 3600 ek gösterge ile en düşük maaş kaç lira olacak? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön