30 / 04 / 2024

3600 Ek Gösterge'de çalışma tamamlandı, gözler Cumhurbaşkanlığı'nda! İşte yeni ek göstergeler/emekli maaşı ikramiyeleri

3600 Ek Gösterge'de çalışma tamamlandı, gözler Cumhurbaşkanlığı'nda! İşte yeni ek göstergeler/emekli maaşı ikramiyeleri

Milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? Emeklilere yarayacak mı? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 3600 ek gösterge hakkında tüm detaylar...



Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarına yönelik 3600 ek gösterge hazırlığında sona gelindi. Çalışmanın tamamlandığı düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra kamuoyuna duyurulacak.

3600 Ek Gösterge Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat'ta yapmış ikinci toplantısını ise 16 Mart'ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti.

3600 Ek Gösterge de çalışma tamamlandı, gözler Cumhurbaşkanlığı nda! İşte yeni ek göstergeler/emekli maaşı ikramiyeleri

İkinci toplantıdan sonra tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 3600-4800 ve 2200-3600 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren taleplerini komisyona sunmuştu.

Bakan Bilgin'in Şeker-İş Sendikası'nın 13 Mayıs'ta düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"nde, ek gösterge düzenlemenin sonuçlanması için mayıs son haftalarına işaret edilmişti. Peki 3600 Ek Gösterge nedir, hangi meslek gruplarını kapsıyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön