20 / 05 / 2024

3600 Ek Gösterge’de flaş gelişme! Kamuda sözleşmeli kalmayacak mı?

3600 Ek Gösterge’de flaş gelişme! Kamuda sözleşmeli kalmayacak mı?

Memur-Sen'den met mesaj. milyonlarca kişinin merak ile beklediği 3600 ek gösterge ve kamudaki sözleşmeli personel ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.



KAMUDA SÖZLEŞMELİ KALKIYOR MU?

"Kamuda sözleşmeliler 600 bin rakamına vardı. Sözleşmeliyi biz 2011 senesinde kaldırmıştık. O dönemde sayın Cumhurbaşkanı'mızın atmış olduğu adım ile sözleşmelileri kadro ile buluşturmuştuk. Ondan sonra yeniden bu yola girildi. Geldiğimiz noktada önemli duruma vardık ve toplu sözleşmede karar aldık. Onu da bu sene içinde çalışıp tamamlayacağız. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte bir araya geldik. Bu süreçte muradımız şudur; 'Kamuda sözleşmeli tamamen kaldırılmış olacak' diye bir şey söz konusu değil. Zaten eskiden beri var. Fakat istihdamı sözleşmeliler yolu ile gerçekleştirmeyi hiçbir zaman doğru bulmadık. Bunun için de burası yeniden toparlanmalı. Aynı kurumda çalışma barışı tamamen bozuldu. Bu kadar keşmekeş olmaz, kaldırmaz kamu bunu.

YERİNE MİLİTAN DOLDURDULAR

"Burada bir bütünlük hazırlamak, istihdamı tekleştirmek gerekir. Bu boyutu ile mücadelemiz önemli bir aşamaya geldi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile birlikte de bu konuyu görüştüm. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile bir araya geldik. Buradaki temel yaklaşım bir memnuniyet hazırlamak arada sorunları ortadan kaldırmak. Bunu 31 Mart seçimlerinden sonra görmüş olduk. 'Mart bahar' diyenler yerel seçimleri almış oldukları yerde bahar değil tam bir kara kış yaşatmış oldu. 1400 sözleşmeli memuru kapının önüne attılar ki 'Yerine militan dolduralım.' diye."

3600 Ek Gösterge’de flaş gelişme! Kamuda sözleşmeli kalmayacak mı?

Euro’da son dakika! 20 liraya dayandı! 15 Eylül 2022 Euro kuru

Demir fiyatların şok indirim! Güncel demir ve çimento fiyatları 14 Eylül 2022 fiyat listesi…

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön