03 / 05 / 2024

3600 ek göstergede kapsam genişliyor! Çalışanı heyecanlandıran açıklama

3600 ek göstergede kapsam genişliyor! Çalışanı heyecanlandıran açıklama

Milyonların gözü kulağı EYT ve asgari ücret zammıyla ilgili haberlere çevrilmişken, 3600 ek göstergeyle ilgili müjde gibi bir açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, ek göstergede kapsamın daha da genişleyeceğini duyurdu. İşte tüm detaylar...



Nefesler tutuldu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için geri sayım başladı. Düzenlemeyle birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik hayali kurarken, yaş şartının getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor. EYT'de yaş sınırı kriteriyle ilgili  Ankara  kulislerinde 3 senaryo öne çıkıyor. Kadınlarda 46,48 veya 50 yaş; erkeklerde ise 48, 50 veya 52 yaş sınırlamasının masada olduğu belirtilirken, hiç bir yaş sınır olmadan düzenlemenin geçmesi de gündemde.

Yaş şartı belirsizliği için tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. EYT ile ilgili ay sonuna kadar beklemek gerekecek gibi dururken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge bekleyenlere şimdiden bir müjde verdi.

3600 EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLİYOR
Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Kapsamın daha da genişletilmesi gerektiğine dair bir eleştiri vardı. Bu konuda bizim gündemimizde, bu durumla ilgili bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön