02 / 05 / 2024

3600 ek göstergede kritik açıklama! Hepsi bir anda artacak!

3600 ek göstergede kritik açıklama! Hepsi bir anda artacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergenin 2022 yılında hayata geçireceğini duyurdu. 3600 ek gösterge için açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Milyonlarca memur ve emeklinin dört gözle beklediği 3600 ek göstergede umutlandıran gelişme yaşandı.



3600 ek gösterge için açıklamalar birbiri ardına gelir. Son olarak Memur-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada; 2022 yılında 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel ile ilgili düzenlemelerin uygulanacağını belirtti. Yalçın'a göre yapılacak düzenleme ile emeklilik ikramiyelerinde 30 bin TL'lik artış olacak. Maaşlarda 1.100 TL'ye kadar zam yapılacak.

A Haber'de yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel sayısının 2022'de tamamlanarak uygulanacağını belirtti.

3600 ek göstergede kritik açıklama! Hepsi bir anda artacak! 

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Ağrı Şube il genel meclisi toplantısına katıldı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'ndeki toplantıda sendikalaşma süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yalçın, birbirlerinden önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Yalçın, 3600 ek gösterge ve 520 bin sözleşme konusuna da değindi ve şu ifadeleri kullandı: ''Sözleşme sürecinde 2 tane baba başlık 'bir yıl içerisinde tamamlanacaktır' denilerek karara yansıtmayı başardık. Bunlardan biri siyasi bir vaat olan 3600 ek gösterge. '3600 ek gösterge ve göstergeler yetkili konfederasyon Memur-Sen ile 2022 içerisinde çalışılacak, tamamlanacak ve hayata geçirilecektir' diye karara yansıtmayı başardık. Bu çok önemlidir. Bir diğer sözleşmeliler konusu ki 520 bin sözleşmeliye tekabül ediyor. Sözleşmeliler konusunda 2022 içerisinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile çalışılacak, tamamlanacak ve çözüme kavuşturulacaktır.Bu da en az diğeri kadar kıymetlidir. Cumhurbaşkanımızın 4 meslek grubu üzerinden kamuoyuna vadettiği 3600 ek gösterge, bir sınırlama koymaksızın ek göstergenin tamamı çalışılacak ve bir merpen basamağı gibi aradaki adaletsizlik giderilecek şekilde bizimle yapılacak komisyon çalışmasıyla bir yıl içerisinde tamamlanmış olacak.Ne getirecek? 30 bin lira emekli ikramiyesini bir anda artıracak. Emekli olanlara 750 ile 1100 liraya varana kadar arada bir fark oluşturacak. Maaşlar bir anda düzelmiş olacak" dedi.

3600 ek gösterge kapsamında kimin maaşı kaç lira olacak?

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön