22 / 11 / 2024
fuzul

375 Kensington High Street projesi görücüye çıktı! Tıklayın ve izleyin! İşte projenin tanıtım filmi!

375 Kensington High Street projesi görücüye çıktı! Tıklayın ve izleyin! İşte projenin tanıtım filmi!

375 Kensington High Street projesi, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen lansman ile İstanbul'da görücüye çıktı. İşte, İngiltere'nin başkenti Londra'da hayata geçirilecek 375 Kensington High Street projesinin lansmanı ve tanıtım videosu...




375 Kensington High Street projesinin lansmanını izlemek için tıklayın!375 Kensington High Street projesinin tanıtım filmini izlemek için tıklayın!

375 KENSİNGTON HİGH STREET PROJESİ TÜRKİYEDEN MÜŞTERİ ARIYOR
Çocukları için Londra ev arayanlara, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere ve oradaki mülklerini kiraya vermek isteyenlere hizmet vermek üzere Metin Güvener tarafından 1996 yılında İngilterede kurulan Triangle Group, 375 Kensington High Street Projesinin tanıtımını yapmak üzere İngilterenin sayılı inşaat firmaları arasında yer alan Berkley Groupu Türkiyeye getirdi. 1976 yılından bu yana 50 bin konut üreten ve 28 bin konut daha yapma izni bulunan Berkley Group, 1.4 milyar pound gayrimenkul değerine ve 250 milyon pound da nakde sahip bulunuyor.

Kendilerini Londrada biri çeşit gayrimenkul danışmanlığı yaptıklarını anlatan Triangle Group Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güvener, 375 Kensington High Street projesinde Türklerin aradıklarını bulacaklarını, Singapur, Rusya, Hindistan ve Ortadoğu gibi ülkelerden sonra 8. olarak bu projeyi Türkiyede tanıtmak üzere geldiklerini kaydetti.

50 BİN KONUT ÜRETTİLER, 28 BİN KONUT İZİNLERİ VAR
İnşaatın birçok alanında faaliyet gösterdiklerini ve çoğunlukla konut üzerine yoğunlaştıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Berkley Group Genel Müdürü Paul Vallone da küçük rezidanslar, büyük rezidanslar, bahçeli konutlar yaptıklarını ve bu konuda uzman olduklarını dile getirdi.

Kısa süre içinde Güney Londrada 5 bin konut teslim edeceklerini altını çizen Vallone, 1976'dan bu yana şirket 50 bin konut gerçekleştirdi. Şu anda da 28 bin konut yapma izni var. Biz konutu yaptıktan sonra işi bırakmayız. Her türlü rezidans hizmetini de veririz. Müşterilerimizin yüzde 96sından fazlası bizi yeni müşterilere tavsiye eder. İnşa ettiğimiz tüm binalarımız kurumuzun imzası niteliğindedir. Bizim için önemli olan Quinn ödülüdür ve biz bu ödülü aldık dedi.

Projeleri ve çalışma tarzları hakkında bilgi aktarmaya devam eden Vallone, Bilindiği gibi proje geliştirmek zaman alan bir süreçtir. Müşterimiz bize güvenir. Söylediğimizi o zaman içinde vereceğimizi ve müşterimiz de neyi satın alacağını iyi bilir. Gelecek 10 yılda aidatlar ve fiyatlardaki değişimlerden müşterinin haberi vardır, gelişim sürecini bilirler diye konuştu.

375 KENSİNGTON HİGH STREET FİKRİ İKİ YIL ÖNCE DOĞDU
Bu projenin geliştirilmesine 2009 yılında başladıklarını ifade eden Vallone, Piyasalardaki ekonomik krizler 2007 yılında başlamıştı. Biz ise iki yıl sonra bu proje için harekete geçtik. Kredi zaten tüm dünyanın sorunu. Önceden projeler çok para ile geliştiriliyordu. Ama artık biz daha küçük rakamlarla proje geliştirilebileceğini öğrendik. Grup, böyle zamanlarda mali gücünü ortaya koyabiliyor dedi.

20 YIL ÖNCE DIŞ PİYASALARA AÇILDILAR
Yurtdışında konut satışını 20 yıl önce başladıklarına değinen Vallone, İngiltere piyasası artık konut satışı ihtiyacına cevap vermiyor. Bizde tüm dünyaya satış yapmaya başladık. Güneydoğu Asya ülkelerine satış yaptık, bu satışlardan memnun kaldık. Çünkü konut yapımı başlangıcında küçük bir depozito ile konutu alıyor ve bu paralarını da iki yıl sonra iade alabiliyorlardı. Piyasalar bu yöntemden memnun kaldı. İngiltere piyasası da böyle çalışmayı öğrendi. Bu süre zarfında Ortadoğu, İngiltere, Hindistan Singapur, Rusya ve İsrail gibi ülkelere konut sattık ve satmaya da devam ediyoruz. Hatta İngilterede satışa çıkmadan önce yurtdışında satış yapıyoruz. Türkiyede kalıcı olmak istiyoruz ve gelecek yılın başında farkı projelerle yine burada olacağız diye konuştu.

AVRUPA ÜLKELERİ KRİZDE FARKLILAŞTI
Bu arada söz alan Metin Güvener, bu sürece açıklık getirerek, İngiltere ve Avrupa ülkeleri krize girdiğinde dünyanın farklı ülkelerinde yeni işlerde çok para kazanan, çocuklarına iyi ülkelerde konut almak isteyen, Londrada gayrimenkul edinmek isteyen bir kesim oluştu. Bunlara ek olarak mortgage yöntemlerinde de gelişmeler oldu. İnsanlar yüzde 10 peşin,  yüzde 10 uzun bir zaman sonra ve yüzde 10da konutlarını teslim alırken ödeme yaparak konut almaya başladılar. Geriye kalan yüzde 70 ise kredilendirilerek 10 yıla yayılıyordu. Bu durum her iki kesim içinde iyi oldu. Piyasalara katkıda bulundu dedi.

TÜRKİYEDE YENİ KONUTLARA İHTİYAÇ VAR
Türkiyedeki konut piyasası içinde açıklamalar yapan Güvener, Türkiyede dinamik bir yapı var. Çalışan kesimin elinde para birikti. Kriz dolayısıyla bir süre piyasaya her türlü mal arzı olmadı. O mallara sahip olanlarda ellerindekileri satmadı. Malların fiyatı yükseldi. Elinde para olan kesim yeni bir konuta sahip olmak ve daha iyi yaşamak istedi. Bu durum yeni konut üretimini tetikledi. yeni konutlar üretilince de talep patlaması oldu diye konuştu.

TÜRKİYENİN KOTASI 25 KONUT
Türkiyede 25 konut satmak istediklerini belirten Güvener, 10 günden bu yana reklamlarda varız. Satmak istediğimiz konut sayısı ise 25. Bu rakamı yakalamış durumdayız. Çünkü gerçek alıcı müşterilere birebir sunumlar yaptık ve belli bir portföy sağladık. Bu rakamın üzerine bir talep olursa belki satış yapılabilir. Burada benim istediğim şey, Berkeley Group gibi bir dünya firmasının satışlara Türkiyeden başlaması. Çünkü en iyi satılabilir konutlar diğer ülkelerde satılıyor dedi.

Toplantıda küçük bir konuşma yapan Jones Lang LaSalle Direktörü Tim Wright da Londranın çok kültürlü bir kent olduğundan söz ederek bu ülkede konut almanın her hangi bir sosyal değişikliği neden olmayacağına değindi. Sadece Londrada 3.2 milyon konut olduğunu söyleyen Wright, Bu kentte yılda 15 tane yeni konut üretilebiliyor. Bu açıdan konutlar kira getirileri için değil, değer artışından dolayı satın alınıyor. Bizim projemizde ise ilk etapta 3 binada 243 konut var. Diğer etaptaki 4 binada tamamlandığında toplam 460 konuta ulaşılacak diye konuştu.

TOPLANTIDA DEĞİNİLEN DİĞER KONU BAŞLIKLARI :
- Berkley Group, dünyada başka ülkelerde konut yapmıyor, bu açıdan Türkiyede de konut yapmayacak. Çünkü inşaat işlerinin tamamı firma tarafından gerçekleştiriliyor, hiçbir kısmı taşeron firmalara verilmiyor.
- Geçen yıl Londrada satılan konuların yüzde 80ini yabancılar aldı. Projenin geliştirildiği bölge ise Londrada en zengin kesimin yaşadığı bir bölge. 
- Londrada konut fiyatları 500 bin pounddan başlıyor. Geçtiğimiz günlerde bir konut 140 milyon pounda alıcı bulmuştu.
- İngilterede arsa maliyetleri, proje yatırım bedelini yüzde 30u ile 60ı arasında değişiyor.
Projenin satışı için 2012 yılbaşında İngilterede lansmana çıkılacak ilk kez.
- İngilteredeki bankaların konut kredi imkanları Türkiyeden daha iyi, oranlar daha düşük. Bununla beraber Türkiyeden bir şirket eğer İngiltereden bir konut almak isterse Türkiyedeki bankasından onay, bilgi ve referans alınıyor. Muhasebe bilgileri araştırılıyor. Yani Türk bankalarının oraya kredi aktarması söz konusu değil ama referansı önemli.
- İngiltere konuttan yüzde 40 veraset intikal vergisi alıyor. Şirketler ölmeyeceği için bu tür satın almaların tamamı şirketler üzerinden yürütülüyor.
- 2004 yılından bu yana Londrada konut fiyatları çok arttı. Şu anda konut fiyatları feetkarede 6 bin ile 60 bin pound arasında değişiyor.
- Gelecek 5 yıl içinde Londrada konut fiyatlarının yüzde 32 artması bekleniyor.
- İngilterede kira getirisi, alınan konut kredisi faizini ve bina giderlerini karşılıyor. Dolayısıyla bu ülkede konuta yatırım yapanlar kiradan getiri sağlamak yerine değer artışından kazanmak üzere hareket ediyorlar.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön