05 / 05 / 2024

3.köprü içme suyunu kirletir mi?

3.köprü içme suyunu kirletir mi?

İstanbul Boğazı' na 3. Boğaz Köprüsü ve 115 kilometrelik bağlantı yollarını yapan ICA Konsorsiyumu tarafından hazırlanan raporda, projenin, "içme suyunu kirletebileceği " tespiti yapıldı...



İstanbul Boğazı'na 3. Köprü'yü ve 115 kilometrelik bağlantı yollarını yapan ICA Konsorsiyumu tarafından hazırlanan raporda, projenin, "içme suyunu kirletebileceği" tespiti yapıldı. Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'in haberine göre raporun 16. sayfasında, "İstanbul Çevre Planı Haritası göre, proje sahası Alibeyköy. Ömerli ve Elmalı 2 barajlarının besleme havzalarından geçmektedir. 

Bu nedenle projenin inşaat veya işletme faaliyetlerinin bu rezervuar alanlarının su kalitesi üzerinde dolayısıyla da İstanbul içme suyu kaynakları üzerinde etkileri olabilir" ifadesine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adını "Yavuz Sultan Selim" koyduğu 3. Köprü ve bağlantılarını sağlayacak 115 kilometrelik yolun daha önce yayımlanan ÇED raporunda, bölgedeki arkeolojik yapıların yok olacağı tespiti yapılmıştı. İnşaatı yürüten konsorsiyumun hazırladığı çalışmada ise iki projenin su kaynaklarına etkileri araştırıldı. 

İnşaatı yürüten konsorsiyumun hazırladığı raporda, projelerin su kaynaklarına olumsuz etkilerine de yer verildi. 


Birgün


Geri Dön