18 / 05 / 2024

3.köprü içme suyu rapor

3.köprü içme suyu rapor

İstanbul Boğazı' na 3. Boğaz Köprüsü ve 115 kilometrelik bağlantı yollarını yapan ICA Konsorsiyumu tarafından hazırlanan raporda, projenin, "içme suyunu kirletebileceği " tespiti yapıldı...

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

Samsun'un 5 ilçesine 6.9 milyon TL'lik içme suyu yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin içme suyu sorununu çözeceklerini söyledi. Demircioğlu, mahallelerdeki içme suyu inşaatı projesinin 6 milyon 900 bin TL'ye mal olacağını belirtti.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Çiğdem Toker : 3.köprünün geçiş ücreti önceden belliydi!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısında iki gün sonra açılacak olan 3.köprünün geçiş ücretlerini ele aldı. İşte Toker'in o yazısı...

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

Kırşehir içme suyu isale hattı inşaat çalışmaları ne zaman tamamlacanak?

Yaşar Bahçeci, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden Kırşehir içme suyu isale hattı yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve Murat Tekşut'tan bilgi aldı.

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

3.köprü içme suyu rapor Haberi

3.köprü içme suyu rapor

İstanbul Boğazı'na 3. Köprü'yü ve 115 kilometrelik bağlantı yollarını yapan ICA Konsorsiyumu tarafından hazırlanan raporda, projenin, "içme suyunu kirletebileceği" tespiti yapıldı. Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'in haberine göre raporun 16. sayfasında, "İstanbul Çevre Planı Haritası göre, proje sahası Alibeyköy. Ömerli ve Elmalı 2 barajlarının besleme havzalarından geçmektedir. 

Bu nedenle projenin inşaat veya işletme faaliyetlerinin bu rezervuar alanlarının su kalitesi üzerinde dolayısıyla da İstanbul içme suyu kaynakları üzerinde etkileri olabilir" ifadesine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adını "Yavuz Sultan Selim" koyduğu 3. Köprü ve bağlantılarını sağlayacak 115 kilometrelik yolun daha önce yayımlanan ÇED raporunda, bölgedeki arkeolojik yapıların yok olacağı tespiti yapılmıştı. İnşaatı yürüten konsorsiyumun hazırladığı çalışmada ise iki projenin su kaynaklarına etkileri araştırıldı. 

İnşaatı yürüten konsorsiyumun hazırladığı raporda, projelerin su kaynaklarına olumsuz etkilerine de...