27 / 04 / 2024

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?



Hükümet, ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Elektrik faturaısnı ödemekte zorlanan aileler için hükümet 260,19 liraya kadar destek ödemesi yapıyor. Bu sene elektrik faturası destek ödemesinden toplam  4 milyon 53 bin 500 hane yararlanacak.

AYLIK 260,19 TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Saba Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından düzenli merkezi yardım ve aylıklara ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden hanelerin yararlanacağı elektrik tüketim desteği aylık 260 TL'ye kadar olacak. 

2 kişilik muhtaç aileye 75 kilovaatsaat (kwh) elektrik karşılığı 130.09 TL, 3 kişilik ailelere 100 kwh karşılığı 173.46 TL, 4 kişilik aileye 125 kwh karşılığı 216.82 TL, 5 kişi ve daha fazla kişilik ailelere 150 kwh karşılığı aylık 260.19 TL elektrik fatura desteği verilecek.

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

ELEKTRİK DESTEK ÖDEMESİ NASIL ALINIR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Elektrik destek ödemesinden yararlanmak isteyenlerin herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yok.

Kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi gerekiyor.

Düzenli sosyal yardım almaya yönelik verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmankta.

Hak sahiplerinin oturdukları evde kiracı olmaları ve elektrik sayaçlarının ev sahibinin üzerine olması destekten yararlanmasına engel değil.  Hak sahibi bakanlığın sisteminde kayıtlı olduğu için başka belge olmadan destekten yararlanabilecek.

4 YILDA 19.2 MİLYAR TL'LİK ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ VERİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha önce bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında İhtiyaç Sahibi Hanelere Elektrik Tüketim Desteği Verilmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı'na göre desteklemelerin devam ettiğini belirterek, "Bu bağlamda, 2019'dan bugüne kadar 19.2 milyar TL'lik bir elektrik tüketim desteği verdik.'' ifadelerini kullandı. 

Konutlarını yenileceklere 500 bin TL destek paketi açıklandı! Şartlar ne, kimler yararlanacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Faizsiz konut kredisinden kimler faydalanacak? Destek ödemeleri sıralandı...

Geri Dön