30 / 04 / 2024

Konutlarını yenileceklere 500 bin TL destek paketi açıklandı! Şartlar ne, kimler yararlanacak? 

Konutlarını yenileceklere 500 bin TL destek paketi açıklandı! Şartlar ne, kimler yararlanacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında desteklerini artırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de ev alıp yenilecekler için 500 bin TL'lik kredi desteği. 



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım destek paketlerini artırmaya devamediyor. Desteklerine bir yenisini de ekleyen Bakanlık, ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar destek sunuyor. Konut onarımında 35 bin, 70 bin, 100 bin, 300 bin gibi yardımlar sağlanacak. Peki, 500 bin TL'lik destek paketinden kimler yararlanacak, şartlar nelerdir?

KARŞILIKSIZ DESTEK PAKETİ ŞARTLARI NELER? KİMLER YARARLANABİLİR?

Sputniknews'de yer alan habere göre; 500 bin TL karşılıksız destek paketi şartları ne? Bu desteklerin detaylarını, SGK ve vergi Uzmanı Murat Bal açıkladı. Yaşlı, engelli, dul ve yetimlere verilen destekler artırılırken, konut edinme yardımında da rakam 500 bin TL'ye kadar yükseltildi.

Bal, sosyal destek yardımlarından faydalanmak isteyenler için şartları açıkladı;

  • 18 yaşından büyük olma,
  • Muhtaçlık sınırı bölgesinde uygun konuta sahip olmama, 
  • En az 1 yıldır sorumluluk bölgesinde yaşama ve ailesinden herhangi birinin nafaka yükümlülüğü altında olmama gibi şartları sıraladı. 
  • Başvuranların basit ev onarımından başlayarak çeşitli seviyelerde destek alabileceğini belirtti.

 Konutlarını yenileceklere 500 bin TL destek paketi açıklandı! Şartlar ne, kimler yararlanacak? 

ANNELERE KONUT GELİYOR

18 yaşının altında 3 çocuğu olan ve eşi vefat etmiş olan anneler için 2023 konut yapılacak. Aynı zamanda sosyal destek programıyla aylık alanların maaşları da güncellendi. Buna göre; 2023 yılında 2 bin 348 TL olan yaşlılık aylığı, 2024 itibariyle 3 bin 504 TL'ye çıkarıldı.

KONUT ORANIRIMI YAPMAK İSTEYENLER DİKKAT

Söz konusu konut destek paketiyle ilgili Bal "Basit onarımdan itibaren başlıyor. Kapsamlı onarım, prefabrik ev yapımı ve betonarme ev yapımı şeklinde sosyal yardımlar içinden hak sahibi olabilir vatandaşlarımız" diye konuştu.

Konutlarını yenileceklere 500 bin TL destek paketi açıklandı! Şartlar ne, kimler yararlanacak? 

"Kapsamlı bir onarım yapılıyorsa 100 bin lira, prefabrik ev onarımı yapılıyorsa 300 bin lira ve betonarme ev onarımı yapılıyorsa 500 bin liraya kadar destek sağlanabiliyor" diyen Bal, süre detayına dikkat çekti.

Buna göre; başvurusunu yapan ve onaylanan kişilerin, basit veya orta düzey ev onarımı için aldıkları desteği 6 aya kadar harcaması gerekirken; ancak prefabrik ev gibi, betonarme ev gibi veya kapsamlı onarım yapıldığında bu parayı harcamak için 1 sene sınırı var. Yani 1 sene içinde söz konusu onarımı bitiriyor olmanız gerekiyor.

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Faizsiz konut kredisinden kimler faydalanacak? Destek ödemeleri sıralandı...

Geri Dön