06 / 05 / 2024

4 şehir hastanesinin açılış tarihi öne çekildi!

4 şehir hastanesinin açılış tarihi öne çekildi!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin Şehir Hastanesi'ni Ağustos'ta açacaklarını ifade ederek, Ankara'daki hastaneyi gelecek yıl bu zamanlar, Isparta ve Yozgat'taki şehir hastanelerini de hedeflenenden önce hizmete alacaklarını söyledi.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin hastane veya tedavi edici sağlık hizmetleri sunumundaki güçlü yapısını, koruyucu sağlık hizmetlerinde ve halk sağlığında çok daha güçlü hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Müezzinoğlu, Diyabetle Kaliteli Yaşam Projesi'nin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Aile sağlığı merkezleri sürecine ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, sevk zinciri konusunun 2018'den sonra gündemlerine gelebileceğini belirtti.


Öncelikle aile sağlı merkezlerini, güçlendirilmiş aile sağlığı ve eğitim aile sağlığı merkezleriyle daha güçlü hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Ülke genelinde 2016 sonu itibarıyla bin, 2017 sonu itibarıyla bin olmak üzere, yaklaşık 2 bin, 2 bin 100 civarında güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin fiziki mekanlarını oluşturacağız." diye konuştu.


Bakan Müezzinoğlu, bu fiziki mekanlarda aile hekiminin yanında psikolog, diyetisyen, diş hekimi, sosyal destek uzmanı bulunacağını ifade ederek, buraların, radyolojik tetkiklerin de yapılabildiği güçlü merkezler haline geleceğini anlattı.


Bu merkezlerde hafta sonları da bazı hastalıklar veya sağlıkla ilgili konularda eğitimler verileceğini dile getiren Müezzinoğlu, buraların, bir taraftan toplumun sağlık bilinci ile kültürünü destekleyen ve eğiten, diğer taraftan aile hekimliği anlamında hizmet veren merkezler olacağını kaydetti.


Şehir hastanelerinin teslim tarihlerinin ötelendiğine yönelik soru üzerine Müezzinoğlu, "Erkene alma anlamında." dedi.


Müezzinoğlu, Mersin Şehir Hastanesi'ni taahhüt edilenden bir yıl önce, ağustosta açacaklarını ifade ederek,  Ankara  Bilkent'teki hastaneyi gelecek yıl bu zamanlar, Isparta ve Yozgat'taki şehir hastanelerini de hedeflenenden önce hizmete alacaklarını söyledi.


Hastaneleri daha erken hizmete alabilmek için çok emek sarf ettiklerini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:


"Mersin, Ankara, Isparta ve Yozgat'taki şehir hastanelerini seneye bu vakitte hizmete sunmuş olacağız. Şehir hastaneleri, bu ülkenin sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir vizyon sağlayacak. Sağlık turizmi içinde Türkiye'nin çok önemli, güçlü alt yapısını bu şehir hastaneleri oluşturacak."


AA


Geri Dön