11 / 05 / 2024

40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

Bayram yoğunluğunun yaşandığı İstanbul Havalimanı’nın otoparkı adeta tıka basa doldu. 40 bin araç alabilen havalimanının otoparkında yer bulunamıyor.



GEÇİŞ YOLLARINA PARK ETTİLER

Araç trafiğinin meydana geldiği dev havalimanının 40 bin araç kapasitesi bulunan otoparkına gelen yolcular yer bulmakta güçlük yaşayınca arabalarını  geçiş yollarının bulunduğu yerlere park etmeye başladı. Yolculardan bir kısmı arabalarına otoparkta yer bulamadıklarını ifade etti.

Günlük park bedeli 130 lira olan otoparkta bazı araç sahipleri geçiş yollarına park etmekten başka çare bulamadıklarını belirtirken, sürücülerin bir kısmının ise kullanımı yasak olan engellilere ayrılmış araç park yerlerini kullandığı dikkat çekti.

DÜNYANIN TEK ÇATI ALTINDA EN BÜYÜK OTOPARKI

Dünyanın tek çatı altında kurulu en büyük otoparkı özelliğine sahip İstanbul Havalimanı otoparkında bayram tatilinde araç yoğunluğu meydana geldi.

Havalimanının kapalı ve açık olmak üzere toplam 40 bin araç kapasitesiyle öne çıkan otoparkında  otoparkta bazı yolcular otomobillerini park edecek yer bulamadı.

 40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

9 günlük bayram tatilinde yurtiçi ve yurtdışı turistik destinasyonlara giden binlerce vatandaşın Kurban Bayramının son gününde dönüş yolculuğu da başladı. Dönüşlerden kaynaklı olarak iç ve dış hatlar geliş katında büyük bir yolcu hareketliliği meydana geldi.

Bayram tatilini tamamlayarak İstanbul'a dönen yolcular, meydana gelen yoğunluktan dolayı zor park yeri bulduklarını dile getirdi. Bayram tatilini yurt dışında değerlendiren vatandaşlardan  Hasan Avcu, "Otoparkta yer bulduk ancak çok zor oldu. Bir süre dolaşmak mecburiyetinde kaldık. Bayramda 6 gün boyunca arabamız burada kaldı. Bu sürede 650 TL civarı ödeme yaptım" dedi.

Tatilden dönen bir diğer yolcu da, "Bayramda yurtdışına seyahat ettik.  Zor oldu ancak yine de yer  bulduk” diye konuştu.

İstanbul’un Haziran ayı enflasyonu açıklandı! Perakendede yıllık artış yüzde 55’i aştı!

İŞKUR altı ayda yarım milyonu aşkın kişiye iş buldu!

Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!


Geri Dön