03 / 05 / 2024

Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!

Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!

Kırmızı et tüketiminin zamların ardından hızlı şekilde düşmesi ilgili sektörleri de olumsuz yönde etkiliyor. Tavuk dönerin piyasadaki ağırlığı yüzde 60’a kadar yükseldi.



Kırmızı et tüketiminde pandeminin ardından başlayan ve son dönemde gelen zamlarla birlikte iyice hızlanan düşüş sadece vatandaşları değil ilgili sektörleri de vuruyor.

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan, yaptığı açıklamada, yaşanan hızlı fiyat artışlarından sadece vatandaşların değil pek çok sektörün etkilendiği bilgisini verdi.

 Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!

Kırmızı et fiyatlarına bu yıl peş peşe gelen zamların ardından  tüketimde önemli oranda düşüş meydana geldiğini belirten Yücesan, bir yılda gerçekleşen yüzde 140 oranında zam sonrasında otellerde menüler oluşturulurken beyaz ete yönelim olduğunu, piyasada satışı yapılan dönerlerde tavuk etinin ağırlığının ise yüzde 60’a varan seviyelere ulaştığını kaydetti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön