43. Yapı Fuarı-Turkeybuild 24 Ağustos'ta kapılarını açıyor!
Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri için düzenlediği fuarlar ile her yıl binlerce yabancı yatırımcıyı yerli iş ortaklarıyla buluşturan Hyve Group, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 24 – 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’u düzenliyor...
Balkanlar, BDT ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgenin en büyüğü, dünyada ise sektörünün en büyük ilk 5 fuarı arasında bulunan Yapı Fuarı, 5 gün boyunca tüm dünyadan ziyaretçilerini ağırlayacak. T.C. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Hyve Group tarafından düzenlenecek olan fuar; güçlü, küresel ağını inşaat sektörüne aktararak her sene olduğu gibi bu sene de yeni iş, ortaklık ve satın alım imkanları yaratıyor. Turkeybuild İstanbul; sektör stratejisini desteklemek, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılmasını sağlamak hedefiyle iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu verimli bir ortam sağlıyor.
2019 yılında 135 ülkeden toplam 68 bin 738 kişinin ziyaret ettiği fuara, 12 farklı ülkeden 555 kuruluşun temsilcileri de katılım göstermişti. 2020 yılında ise bu rakamların iç ve dış pazarın dinamikleri doğrultusunda artması öngörülüyor.
İnşaat ve Yapı Sektörlerinin Sürdürülebilir ve Sağlıklı Büyüme Hedefine Destek
Hyve Group Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, Turkeybuild İstanbul’un 43 yıldır uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu belirtti. Keskin, şöyle konuştu:
“Türkiye’de bir süre önce altın yıllarını yaşayan yapı ve inşaat sektörünün, konjonktüre bağlı bu hızlı büyüme dönemini yakın gelecekte yakalaması kolay olmayabilir. Ancak sürekli ve sürdürülebilir bir sağlıklı büyüme sağlanabilir. Sektörün buluşma noktası Turkeybuild İstanbul’un hedefi ve misyonu da budur. İş geliştirmeye yönelik yeni yaklaşımların ve fırsatların değerlendirilmesi, Türkiye yapı sektörünün dünyada markalaşması için atılması gereken gerekli adımlar ve yenilikçi iş yapma biçimlerini konuşarak yapı ve inşaat sektörümüze destek vermeye devam edeceğiz.”
Yapı Sahnesi’nde 5 güne 5 özel tema
Bu sene Yapı Fuarı’nda kurulacak YAPI SAHNESİ, mimari ve iş odaklı panellere, ortaklığa yönelik oturumlara ihracata, yurtdışı pazarlarına, yeni tasarım ve teknoloji araçları hakkında sohbetlere ve ilham verici konferanslara ev sahipliği yapacak. Değişken koşullara adaptasyon ve sürdürülebilir başarı temellerine oturan çevik yönetim yaklaşımları dünya genelinde inşaat sektörünün gündemindeyken, YAPI SEKTÖRÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN SIRRI “ÇEVİK DÖNÜŞÜMÜ” KONUŞUYOR başlıklı panelde konu, ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet Demirer iş birliği ile düzenlenen bu buluşma, çevik dönüşüm ile yeni nesil yönetim yaklaşımlarını işletme ihtiyaçlarına uyarlayarak işletmedeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve hayata geçirmek için yapı sektöründe bir örnek olacak.
5 güne özel 5 tema çerçevesinde uzman konuşmacılar, sektörün fikir önderleri, karar vericiler ve fuar katılımcısı firmalar ortak bir düşünce platformunda bir araya gelerek sektörel bilgi akışına katkı yapacak.
24 Ağustos Pazartesi günü YAPI BUSINESS/İŞ gününde; inşaat finansmanı, ihracat, yeni pazarlar ve yeni iş geliştirme modelleri konuşulacak. Ekonomistlerin yapı sektörünü değerlendireceği ve yapılarda yeniden işlevlendirme yönteminin yeni bir alan olarak yaratacağı katma değer konusu ele alınacak.
25 Ağustos Salı günü YAPI ENVIRONMENT/ÇEVRE gününde; depreme dayanıklı inşaatlar, ekolojik yapılar, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konuları incelenecek.
Fuarın 3. günü olan 26 Ağustos Çarşamba ise YAPI INDUSTRY/ENDÜSTRİ günü olacak. Ele alınacak konular, sektörün sürdürülebilir büyümesini ve kazançlı dönüşümünü sağlayacak süreçler ve yeni yaklaşımlar olarak belirlendi. Pazarlama yaklaşımları, tesis yönetimi, Z kuşağı satın alma dinamikleri, çevik dönüşüm ve inovatif iş modelleri öncelikli konuşulacak konular.
27 Ağustos YAPI DESIGN/TASARIM gününde ise, mimarlar yeni “yapma” biçimlerini sorgulayacak. Küresel tasarım inisiyatiflerinin göz önünde olduğu akıllı şehirlere ve tasarımın markalara kattığı değerlere odaklanan oturumlar düzenlenecek.
28 Ağustos Cuma günü ise YAPI TECH günü olarak düzenlenirken, StartUp’lar ile inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kurumları buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı; “Ürünümle sektör ivme kazanır” diyen, sektöre özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir ürün geliştiren genç girişimciler ağırlanacak.
Gelenekselleşen Başkanlar Forumu da bu sene farklı temalar altında konumlandırılarak 4 güne yayılan bir buluşmalar serisi halinde gerçekleştirilecek. “Yapı İhracatında Gelinen Nokta ve Sonrası”, “Doğal Afetlere Karşı Geliştirilen Sektör Yenilikleri”, “Yapı İşletme Modelleri” ve “Yeni Yapma Biçimleri” sektörün farklı paydaşlarını temsil eden fikir önderi dernek başkanlarının değerlendireceği konu başlıkları olacak.
Yapı Masterclass; bu sene 3. defa düzenlenerek ziyaretçilerin ilgi odağında olmayı sürdürecek. Yapı Fuarı, üç gün boyunca malzeme firmalarının stantlarına yapılacak ziyaretlerle, usta mimarlar ve mühendislerle söyleşiyi içeren özel bir program gerçekleştirecek. 25-26-27 Ağustos tarihlerinde, Nobon iş birliğinde, “Çevre, İşletme ve Tasarım” temaları olmak üzere 3 güne özel tasarlanan etkinlik, fuar alanındaki stantlarda malzeme konuşmaları ve tematik çerçevelere odaklanmış sohbetler ile bilgi alışverişi sağlıyor, katılımcılara yerinde malzeme uygulamaları ile interaktif bir ortam sağlıyor.
Yapı Fuarı’nda Bir İlk: YAPI TECH GARAGE
Son 15-20 yılda girişimci bakış açısı ve büyük veriye dayalı çalışmalar birçok sektörde iş yapış şeklini kökten değiştirdi. İnşaat sektörü, bu gelişmelerden en az faydalanan sektörlerden biri, bu nedenle iş yapış şekli halen büyük ölçüde geleneksel temellere dayanıyor ve inovasyon için büyük potansiyel barındırıyor. Aynı şekilde girişimciler ise şirketler için büyük bir dönüşüm yaratacak çıktılar oluştursalar da sektörle bir araya gelmekte ve kendilerini anlatmakta zorlanıyorlar. Yapı Fuarı olarak, sürdürülebilir sektörel büyüme misyonumuza yönelik çalışmalardan biri ise Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı ile ortak geliştirilen YAPI TECH GARAGE projesi.
Girişimciler ve inşaat sektörü arasında köprü oluşturulan bu proje kapsamında; akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yönetim araçları, yapı mobil uygulamaları, 3B üretim, robotik üretim ve nesnelerin interneti gibi konularda STARTUP’lar tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, proje yöneticilerine, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı olanaklar sunduğu teknolojileri bu alanda tanıtacaklar.