29 / 04 / 2024

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 



Cumhurbaşkanı kararıyla devletin elinde olan 46 gayrimenkulünün ticaret ve konut alanı haline çevirecek imar planlarıyla özelleştirilmesi resmen onaylandı. 

Her biri birbirinden değerli gayrimenkullerin de kişi ve şirketlere satışı gerçekleştirilecek. 

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

İMAR PLANI DEĞİŞECEK, SATILACAK 

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; son satış furyası ile devletin kasasına 1 milyar 414 milyon 550 bin Türk Lirası para girmesi planlanıyor. Aynı zamanda on binlerce metrekare değerli arsa ve arazi de devletin envanterinden çıkacak ve şirketlerin tapu kapu kayıtlarına geçmiş olacak. 

Cumhurbaşkanı kararıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Nevşehir, Çanakkale, Karaman şehirlerinin en değerli yerlerinde bulunan 46 ayrı parseldeki Hazine, Şeker Fabrikaları, Orman Genel Müdürlüğü, Sümer Holding, ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'ye ait gayrimenkullerin imar planlarının değiştirilerek, bu şekilde özelleştirilmesi onaylandı. 

Bu gayrimenkullerden bir bölümünün imar planına yapılan itirazlar da reddedilerek özelleştirilmesine ilişkin karar verildi. 

İmar değişiklikleriyle devlete ait bu gayrimenkuller ticaret, turizm ve konut alanların yapılarak satılacak.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

İzmir'de 5, İstanbul'da 5, Antalya'da 2, Ankara'da 3, Bursa'da 2, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır ve Nevşehir'de 1'er olacak şekilde Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) imar planı değişiklikleri ile bazı taşınmazların satışına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bu çerçevede, mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı, özelleştirme kapsam ve programında yer alan Ankara’daki 4 taşınmazın satışı uygun bulunurken, İstanbul, Bursa ve Muş’taki 2’şer taşınmazın satışına ilişkin ihale sonuçlarına da onay verildi. 

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!


Geri Dön