Kent Haberleri

4.9 milyar TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yatıyor! Evde bakım parası alanlara Bakan Göktaş'tan Ekim müjdesi! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ilişkin evde bakım maaşları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım parası ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Göktaş, evde bakım yardımı ödemelerinin, 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla hayata geçirildiğine dikkat çekti. 

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu ayki evde bakım ödemelerinin yatmaya başladığını açıkladı.

HESAPLARA TAM 4.9 MİLYAR TL YATIYOR 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilerin aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını öncelediklerinin altını çizdi. 

Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek sağladıklarını dile getirdi. 

"Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak erişmeleri amacıyla hak temelli bir bakış açısıyla politikalar oluşturuyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine erişmeye çalışıyoruz" diye konuşan Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,9 milyar TL evde bakım parası ödemelerini hesaplara yatırmaya başladıklarını belirtti. 

Bakan Göktaş, konuya ilişkin açıklamasını "Halihazırda 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Ödemesinden faydalanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyerek tamamladı. 

2024 Temmuz ayında memur maaşlarına gelen zammın ardından 7 bin 608 TL olan evde bakım parası 9 bin 77 TL'ye yükseltildi. Ayrıca Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle Bakanlık tarafından her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Söz konusu sosyal destek ödemesi, şehir şehir olacak şekilde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini ve e-Devlet sistemini kullanabiliyor. Bu çerçevede, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından  evde bakım ödemeleri görülebiliyor. 

Son dakika Malatya'da 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi!

Konut fiyatlarında reel kayıp hızlandı! İstanbul, İzmir, Ankara'da fiyatlar nasıl değişti? 

Tuzla'da 2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla 4 konut, 87 milyon TL'ye de arsa satılıyor! Belediye şartları duyurdu!