03 / 05 / 2024

4A, 4B, 4C emekli bu detaya dikkat! Koşullara uyanlara birden fazla maaş

4A, 4B, 4C emekli bu detaya dikkat! Koşullara uyanlara birden fazla maaş

SGK’ya başvuran ve dilekçesi onaylanan kişilere 2 veya 3 maaş birden veriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı imkanlardan birisi, bazı şartları taşıyan vatandaşlara toplam 3 maaş bağlanıyor. İşte tüm detaylar...



4A, 4B, 4C emeklisine 3 maaş yatıyor! Şartları taşıyanlara birden fazla maaş veriliyor. Enflasyonla artan emekli maaşlarını bazı kişiler 2 veya 3 kez alabilmekte. Toplam 3 maaş alabilen emeklilerin gelirleri artıyor. Ancak bunu alabilmek için SGK’nın duyurduğu şartların yerine gelmiş olması gerekmekte.

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı fark etmeden tüm sigorta sistemlerinden 3 maaş bağlanabiliyor. Emekli olan bir kadın, vefat eden eşinden dul aylığı hakkı kazanıyor. Böylelikle ikinci bir maaş alabiliyor.

Vefat eden kişinin Bağkur emeklisi, hayatta olan kadının SSK emeklisi olması durumunda emekli kişiye dul aylığı bağlanıyor. Böylelikle dul emeklisi olan bir kişi eşinin maaşının yüzde 50’sni alma hakkı kazanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön