18 / 05 / 2024

4A, 4B, 4C emekli bu detaya dikkat! Koşullara uyanlara birden fazla maaş

4A, 4B, 4C emekli bu detaya dikkat! Koşullara uyanlara birden fazla maaş

SGK’ya başvuran ve dilekçesi onaylanan kişilere 2 veya 3 maaş birden veriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı imkanlardan birisi, bazı şartları taşıyan vatandaşlara toplam 3 maaş bağlanıyor. İşte tüm detaylar...



Vefat eden eşin sigortasının Emekli Sandığı’na bağlı olması durumunda ise maaşın yüzde 75’i veriliyor.

Vefat eden eşin üzerinden maaş alan kadının kendi maaşı kesilmiyor. Vefat eden eşin Ekim 2008’den sonra sigortalı olması halinde, 5 yıldan beri sigortasının bulunması gerekiyor. Ayrıca en az 900 gün prim ödenme şartı aranıyor. Ekim 2008’den önce vefat eden bir kişinin 1800 gün prim ödemiş olması gerekiyor.

3 MAAŞ BAĞLANABİLİYOR

Emekli maaşı aldıktan sonra dul maaşı da alan kadınlar ayrıca emekli olmuş babanın vefatından sonra yetim aylığı alınabiliyor. Böylelikle alınan maaş sayısı üçe çıkabiliyor.

Anne ve babanın vefat tarihlerine ve bağlı bulundukları sigorta türüne göre aylık bağlanıyor. Vefat için üç önemli tarih bulunuyor:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön