21 / 05 / 2024

4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

4A, 4B sözleşmeli personel kadroya geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Peki, 4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?



4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

BELEDİYE TAŞERON ÇALIŞANLARINA KADRO GELECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeniden faaliyetlere başlamasıyla torba yasada taşeron işçilere kadro verilmesi ile düzenlemenin yürürlüğe girmesi gibi teklifler gündemde yer alıyor. 

Taşeron işçilerin kadro mağduriyetine dikkat çeken Bakan Bilgin, 1 milyon işçinin kadrolu olduğunu fakat o günkü ortamda 90 bin işçi kapsam dışında kaldığına dikkat çekerek "Onların kamuya istidhamı adına gerekli incelemelerimizi gerçekleştirdik. Bir sonraki aralık ayında tekrardan asgari ücreti tartışacağız. Enflasyonun tesirini, tahribatını göz önünde bulundurarak yeni bir değerlendirme neticesinde kararımızı duyuracağız" dedi.

4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?

TBMM'nin açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen taşeron işçi meselesine ilişkin gerekli çalışmalar hız kazanırken kimlerin kapsama alınıp alınmayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Bakan Bilgin konuya dair, "aynı zamanda sözleşmeli personelin kadroya katılması problemi Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Biz çalışmaları gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızla son konuşmayı yaptıktan sonra duyuruyu yapacağız. 696 sayılı yasa haricinde kalanların kadrolu işçi olarak katılması hususundaki tüm incelemelerizi tamamladık. Kapsam harici kalan 90.000 seviyesindeki personelin devlette kadroya dahil edilmesiyle alakalı son çalışmalar tamam." açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

TGRT'nin haberine göre, binlerce taşeron işçinin beklediği kadro müjdesi hakkında kabine toplantısında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, "Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227.000 kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424.000 isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor" dedi. 

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli Kit personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır" diye kaydetti.

TOKİ arsa kura çekiliş takvimi açıklandı mı? TOKİ arsa kuraları ne zaman çekilecek? 

Halkbank müjdeyi verdi! Düşük faizli 60 ay vadeli 500.000 TL kredi desteği! 

Dar gelirliye 1.250 TL ödenecek! Aralık ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Aile Destek parası ne demek?


Geri Dön