06 / 05 / 2024

5 ilde 154 çift 14 Şubat 2020’de evlendi!

5 ilde 154 çift 14 Şubat 2020’de evlendi!

Antalya, Isparta, Burdur, Muğla ve Kahramanmaraş’ta 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 154 çift evlendi. Evlendirme dairelerinde yaklaşık beş dakikada bir nikah kıyıldı.



Antalya, Isparta, Burdur, Muğla ve Kahramanmaraş’ta "14 Şubat Sevgililer Günü" dolayısıyla evlendirme dairelerinde yaklaşık beş dakikada bir nikah kıyıldı. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Antalya'da 49 çiftin nikahının kıyılması için başvurduğu Kepez Belediyesi'nde yoğunluk yaşandı. Evlilik tarihlerinin daha özel olmasını talep eden çiftlerin bazılarının nikahını, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kıydı.  Mutluluklar dileyen Başkan Tütüncü, çiftlere kırmızı gül verdi.

Muratpaşa Belediyesi Nikah Salonu'nda da 16 çift, Sevgililer Günü'nde "Evet" cevabını verdi.  İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal, 52 yaşındaki İlknur Dönmez ve 55 yaşındaki Mehmet Hüsamettin Günaydın çiftinin nikahını kıydı.

Döşemealtı Belediyesi'ne başvuran 6 çiftin de bugün nikahı kıyıldı. Bu çiftlerden Büşra Yılmazer, bu cuma nikahının kıyıldığını, haftaya cuma doğum günü olduğunu, bir sonraki cuma ise düğün yapacaklarını  vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 9, Burdur'da 5, Muğla'da 6, Isparta'da 7 Kırklareli'nde 17, Tekirdağ'da 15 ve Edirne'de 7 çifte nikah kıyıldı. Kahramanmaraş’ta ise 17 çiftin nikahı kıyıldı.

Kahramanmaraş Atatürk Parkı Nikah Sarayı'nda düzenlenen törende 17 çiftin nikahını kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, burada yaptığı konuşmada, aile kurmanın önemini anlattı.

"Aile, ülkemizin temel müesseselerinden biridir" şeklinde konuşan Başkan Mahçiçek; "14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yeni evlenecek çocuklarımızın, evlatlarımızın nikahlarında bulunmak ve onların mutluluklarını paylaşmak için bugün böyle bir program düzenledik" açıklamalarında bulundu.

Programı her yıl düzenlediklerini vurgulayan Başkan Mahçiçek, son dönemde boşanma oranlarının yükseldiğini, bunun da kutsal aile müessesesinin öneminin çok iyi kavranması gerektiğini ortaya koyduğunu anlattı.

Esra Gökkuş da 14 Şubat'ı özellikle seçtiklerini ve Sevgililer Günü'nde hayatlarını birleştirdiklerini söyleyerek, toplu nikah töreni için Onikişubat Belediyesi'ne teşekkür etti. 

Kırklareli'nde ise "14 Şubat Sevgililer Günü"nde "Evet" demek isteyen 14 çiftin toplu nikahını, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli kıydı. 

Kırklareli Atatürk Kültür Merkezi'nde de törenle 3 çiftin nikahı kıyıldı.

Edirne'de evlilik tarihlerinin özel olmasını isteyen 7 çiftin nikahı, Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyıldı.

Nursu Hırçın ile Doğan Gümeci'nin nikahlarını kıyan Belediye Başkanı Recep Gürkan, 14 Şubat'ın özel bir gün olduğunu belirterek, "Hayatınızın kalan bölümünü beraber yürümek, beraber paylaşmak, sevinçte, kederde, tasada, üzüntüde, mutlulukta hep beraber olmak adına bu kararı vererek, belediyemize müracaat ettiniz. Biz de sizleri sonsuza kadar birleştirerek, bir araya gelmenizi sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Tekirdağ'da ise Süleymanpaşa Belediyesinin organizasyonuyla 15 çiftin nikahı kıyıldı.  

Evliliklerinin özel bir güne denk gelmesini isteyen Süleymanpaşalı çiftler, belediyenin gençlik merkezindeki nikah salonunda dünya evine girdi.

Çiftlerin nikahını nikah memuru Serap Besli kıydı.

 


Geri Dön