28 / 04 / 2024

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 5 senede tam 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti.

Özelleştirmeleri ekonomide verimliliği artırmak amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aynı süre içinde 43 şehirde yürütülen imar planı çalışmaları dahilinde toplamda 212 adet imar planının onaylandığını belirtti.

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Milletvekili Gürer, Bakan Mehmet Şimşek tarafından cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruların cevaplanmasını istemişti:

-İmar planı yapma yetkisi de olan özelleştirme idaresi son beş senede; yıl yıl kaç defa bu yetkiyi kullanmıştır?

-Yetki kullanımı hangi şehirlerde gerçekleşmiştir?

-Bu süreçte ne kadar arsa veya arazi özelleştirilmiş ve plan değişikliği ile satışı sağlanmıştır?

-Toplam yıl yıl sağlanan gelir nedir?

-2024'te özelleştirilecek olan kamu kurum kuruluşu var mıdır?

-Hazine arazisi veya kamuda arazi satışında, 2024'te satışı hedeflenen alan ve ne kadardır? Hangi şehirlerdedir?

-Özelleştirmeyle yapılan satış gelirleri hangi alanlara kullanılmıştır?


CHP’li Gürer'in soru önergesini cevaplayan Bakan Mehmet Şimşek, özelleştirme uygulamalarının temel amacının "ekonomide verimliliği artırmak" olduğunu dile getirerek, bu çerçevede, özelleştirme kapsam ve programındaki atıl kamu taşınmazlarına azami bir biçimde katma değer katılarak şeffaf ve rekabetçi bir ortamda ekonomiye kazandırıldığını dile getirdi.

5 YILDA 845 TAŞINMAZ ÖZELLEŞTİRİLDİ

Yaptığı açıklamada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1 Ocak 2019-31 Aralık 2023 arası 5 senelik dönemde toplamda 845 taşınmazın özelleştirildiğini dile getiren Bakan Mehmet Şimşek, özelleştirme uygulamalarından elde edilmiş olan gelirlerin Özelleştirme Fonu'nda toplandığını belirtti.

Evrensel'de yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında son beş sene içerisinde 43 şehirde imar planı çalışmalarının yürütüldüğünü kaydederek, 2019- 2023 seneleri arasında toplam 212 adet imar planının onaylandığını da belirtti.

 

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Milli Emlak'tan 3 şehirde büyük fırsat! Tarihler tek tek açıklandı!


Geri Dön