27 / 04 / 2024

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 2 metro hattı müjdesi verdi. İşte Mansur Yavaş'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...



Başkent Ankara'daki nüfus yoğunluğu giderek artarken  Ankara  Büyükşehir Belediyesi de yeni metro yatırımları için start verdi.

PROJELER BAKANLIĞA TESLİM EDİLDİ

Daha önce projeleri ve resmi süreçleri tamamlanmış olan ve ihale aşamasında olan Mamak Metrosu’ndan sonra 9,36 kilometre ve 5 istasyondan oluşan M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile 7,69 kilometre ve 4 istasyondan meydana gelen M4 Şehitler-Ovacık uzatma hatlarının da projelerinde de son aşamaya gelindi. Metro hatlarının projeleri incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sunuldu.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLADI

Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan yeni metro hatları ile ilgili olarak resmi X hesabı https://twitter.com/mansuryavas06 üzerinden bir paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş yeni metro hatları için gün kaybetmeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Mansur Yavaş'ın paylaşımı şu şekilde:

Ankara'mızın metro ağı için çalışmalarımız sürüyor.

Daha önce projesi ve resmi tüm süreçleri tamamlanan, ihale aşamasında olan Mamak Metrosu'nun ardından,

- Koru Bağlıca - Koru Yaşamkent Uzatma Hattı (9,36 km, 5 istasyon) PROJESİ TAMAMLANDI ve bugün incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi.

- Keçiören Şehitler - Ovacık Uzatma Hattı (7,69 km, 4 istasyon) PROJESİ TAMAMLANDI ve incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi.

- Projesi yapılan Kızılay - Dikmen ve Çayyolu - Sincan Hatları dahil 5 projede, güncel olarak projelere eklenen duraklar dahil 51,33 km'lik yeni metro hatlarımız için gün kaybetmeden çalışmaya devam ediyoruz.

- Havalimanı Metrosu'nun sorumluluğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğu için belediye olarak bir çalışma yapamadığımızı ayrıca belirtiyorum.

 

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte vatandaşların Mansur Yavaş'ın paylaşımına yaptığı yorumlar...

​​​​​​

 

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Milli Emlak'tan 3 şehirde büyük fırsat! Tarihler tek tek açıklandı!


Geri Dön