06 / 05 / 2024

5 yıl içinde evsiz esnaf kalmayacak!

5 yıl içinde evsiz esnaf kalmayacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ ile protokol yapacaklarını belirterek esnafın dükkânın üstünde oturacağını söyledi. Palandöken,"Evsiz esnaf kalmayacak. Bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak" dedi.



Kendi mütevazı dükkânında ekmeğini çıkarmak için el emeğini göz nurunu döken ama bir ev alamayan esnaf ve sanatkârımızı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımın (TOKİ) ev sahibi yapacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza  TOKİ  ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız" dedi. 


EVSİZ ESNAF KALMAYACAK 

TOKİ Başkanlığının yeni projelerinde yaptıkları dükkânların esnafında kiralayabileceği ölçekte olduğunu söyleyen Palandöken, "TOKİ hedeflediği konut sayısını artırarak 5 yıl içinde evsiz esnaf ve sanatkâr kalmayacak. Bunun için TOKİ ile protokol yapacağız. Kira öder gibi rahatlıkla ödemesini yapabileceği uzun taksitlerle ev alacak. Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkârımız başvurularını; TESK'in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliklerimizden yapabilecekler. Bu konuda detaylı bilgileri de esnafımıza genelgeyle duyuracağız. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır" diye konuştu. 


Sakarya Adapostası Gazetesi


Geri Dön