29 / 04 / 2024

5 yıla kadar kira garantili projeler!

5 yıla kadar kira garantili projeler!

Projeler sezona '5 yıla kadar kira garantisi' ile girdi Yatırım için konut almak isteyen, ancak riski sevmeyen müşterileri çekmek için inşaat şirketleri peş peşe kira garantisi vermeye başladı.



Projeler sezona '5 yıla kadar kira garantisi' ile girdi. Öyle ki, artık 5 yıla kadar kira garantisi veren projeler bulmak mümkün! Kira geliri de 3-4 bin liraya kadar çıkabiliyor. 


Ramazan ayı, tatil, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve okulların açılması süreçlerini 'düşük büyümeyle' geride bırakan gayrimenkul sektörü, özellikle konut satışlarının artacağı beklentisiyle sezonu açıyor. Yeni dönemde müşteri çekmenin en popüler yollarından biri de konut projelerine kira garantisi vermek. 

Riski sevmeyen yatırımcılara yönelik geliştirilen 'kira garantili' sistemle projeyi üreten müteahhit firma, ürettiği konutu satın alan müşterisinden kiralıyor. 


Oturuma hazır evlerde inşaat firmaları müşterilerine 1 ile 5 yıl arasında hem de enflasyon oranlarına göre her yıl değişiklik gösteren oranlarda kira gelirini garanti ediyorlar. Bu rakam bazı projelerde 3 ila 4 bin liraya kadar çıkabiliyor. 


İKİNCİ KONUTUNU ALANIN YÜZDE 68'İ KİRACI ARIYOR


 Üç projesinde de kira garantisi sistemini uyguladıklarını belirten Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya, bu sistemin Türk yatırımcı profiline çok uygun olduğunu ifade etti. Dumankaya, "Araştırmalara göre ikinci konutu alan tüketicilerin yüzde 68'i hemen kiraya verip kira geliri elde etmek istiyor. Biz de kendi ikinci el ağımıza güvenerek bu tarz kampanyalara başlama kararı aldık" dedi. 

Dumankaya, satın alanların belirlenen zaman içerisinde vaat edilen kira gelirine ulaşmamaları halinde üzerini kendilerinin tamamladıklarını söyledi. 



DÜKKANLARA 6 BİN LİRA


Kuyaş Gayrimenkul, Yenibosna Basın Ekspres Yolu üzerinde hayata geçirdiği İstanbul Vizyon Park projesindeki dükkân ve atölyelerde liste fiyatı üzerinden peşin alımla rda 36 ay kira garantisi ve satış garantisi veriyor. 


Yerleşime hazır projede aylık 6 bin dolara varan kira garantisi veriliyor. 


KİRA GARANTİSİ 5 YILA UZADI


EYG Grubu tarafından hayata geçirilen 'Evdekifirsat.com' internet sitesinde, şirketin Bahçeşehir'deki 1000 konutluk portföyü 5 yıllık kira garantili olarak satışa sunuluyor. Bu konutların içinde bulunduğu projeler Vadi, Spradon Evleri, Quartz, Teras Evleri ve Bahçeşehir Kuleleri olarak öne çıkıyor.


 

315 BİN LİRADAN BAŞLIYOR


Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı ortaklığında Maltepe'de inşa edilen Loft Dragos projesi 100 konuttan oluşuyor. 

18 katlı tek bloktan oluşan projede fiyatlar 315 bin ile 685 bin lira arasında. 

Mayıs 2016'da konut teslimleri yapılması planlanan Loft Dragos projesinde yatırımcı 3 ayda dairesini kiraya veremezse 12 aylık kirasını Erguvan inşaat ve Demirbaş Yapı karşılıyor. 



STÜDYOYA 1000 LİRA VERİYOR


Dumankaya inşaat'ın Bahçeşehir'de yapımına devam ettiği Hi Fit projesinde 3 yıl kira garantisi var. Dumankaya projede müşterilerine stüdyo daireler için 1000, 1 + 1 daireler için 1800, 2+1 daireler için ise 2700 liraya varan kira garantisi sözü veriyor. 2016 yılında tamamlanması planlanan projede fiyatlar 157 bin liradan başlıyor. 


4 BİN LİRALIK KİRA GARANTİSİ


ÖZAK GYO tarafından Bayrampaşa'da yapılan Hayat Tepe projesinde şirket 1 yıl kira garantisi ile 4 bin liraya varan kira geliri vaat ediyor. 

546 konutun yükseldiği projede fiyatlar ise 290 bin liradan başlıyor. Projede 1+1 daireler için 2 bin, 2+1 daireler Bayrampaşa için 2 bin 500, 3+1 daireler için 3 bin 500, 4+1 daireler için ise 4 bin liralık aylık kira geliri sözü veriliyor. 


Habertürk




Geri Dön