29 / 04 / 2024

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...



 

Bursa’da parasını ödeyerek aldıkları evlerde 10 senedir oturan 55 aile, müteahhit ve yer sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle tapularını alamadı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre aileler, tapularına kavuşmak için dava açarken, 3 senedir devam eden davada karar aşamasına gelindi.

Gazete Duvar'dan Pelin Akdemir imzalı habere göre söz konusu davayı takip eden avukat Osman Atalay Akman, müteahhitlere ulaşılamadığı için konutlar üzerine çıkacak borçları tapuların devredilmesi için ailelerin ödemek zorunda kalabileceğini dile getirdi.

MÜTEAHHİT İLE ANLAŞMAZLIK YAŞAYINCA TAPULARI DEVRETMEDİLER

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bursa’da Akkoçlar İnşaat firması tarafından 2014'te 110 metrekare alanda 200 konuttan meydana gelen Osmangazi Evleri Sitesi inşa edildi. Firma ve toplamda 57 arsa sahibi arasında yapılan "Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" gereği yapılan bu 200 konutun tamamının tapuları 57 yer sahibine teslim edildi. Yer sahiplerinin söz konusu siteden konut satın alanlara tapu devrini yapması gerekliydi. Yer sahipleri, bazı ailelere tapu devrini yaptı. Fakat müteahhit ve yer sahipleri arasında yeni yapılacak olan evler üzerine çıkan anlaşmazlıklar sebebiyle toplamda 55 aileye tapuları verilmedi. 10 senedir konutlarında oturan 55 aile, bugüne kadar anlaşmazlıkların giderileceği ve tapuların verileceği belirtilerek yer sahipleri tarafından bekletildi.

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

İHTARNAME İLE KONUTLARINDAN KOVULMAK İSTENDİLER

Söz konusu bu anlaşmazlıkların giderilemeyeceğini gören konut sahipleri, 2021'de Bursa 1. Tüketici Mahkemesi’nde tapu devirlerinin yapılması için dava açtı. Söz konusu bu davada, yer sahipleri üzerine olan tapunun iptal edilerek, mağdur olan konut sahiplerinin üzerine tescil edilmesi talep edildi.

Davayı takip eden avukat Osman Atalay Akman, konut sahiplerinin tapu mağduriyetinin giderilmesi yerine yer sahipleri tarafından daha fazla mağdur edilmeye çalışıldığını dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı. Akman açıklamasında “Satış bedelleri ödenen konutların tapu devirleri bugün-yarın denilerek ve mağdurlara bağlı olmayan sorunlara değinilerek, bugüne değin ertelenmiş. 10 sene beklemişler, biz dava açınca ortalık karıştı” diye konuştu.

Konut fiyat balonu söndü mü?

Volkswagen Mart 2024 kampanyasını açıkladı! Tam 60 vadeyle Dacia Duster'dan bile ucuza SUV fırsatı! 

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!


Geri Dön