02 / 05 / 2024

55 projede yüzde 1 KDV avantajı!

55 projede yüzde 1 KDV avantajı!

İnşaat ruhsatını 2013' ten önce alan firmaların ürettiği konutlardaki muafiyet, konut sahibi olmayı düşünenler için avantaja dönüştü. İşte şimdi, 55 projede yüzde 1 KDV avantajı...



2013'ün ilk aylarında gayrimenkul sektörünün gündemini meşgul eden KDV düzenlemesi konutlara ilk kalemde en az yüzde 7'lik zam getirdi. Maliyet artışıyla birlikte oranın yüzde 18'lere kadar yükseleceği gerçeği karşımızda iken bu yıl içinde zammın yüzde 20-30 oranına çıkacağını söylemek yanlış olmaz. İnşaat ruhsatını 2013'ten önce alan firmaların ürettiği konutlardaki muafiyet, konut sahibi olmayı düşünenler için avantaja dönüştü. 300 bin liralık bir konutta yaklaşık 50 bin liralık vergi farkından muaf olmak mümkün. 


STOKLAR TÜKENECEK 

¦ Önümüzdeki dönemde stoklar tükenmeye başlayacak ve yeni ruhsatlı konutların satışı öne çıkacak. Bu da vatandaşın cebine otomatik olarak yüzde 7 ya da 17'lik yük getirecek. Sözün özü, "2014 yılı sizlere tekrarlanmayacak bir fırsat sunuyor" diyebiliriz. Bahar aylarına girilmesiyle birlikte, konutta beklenen hareketlenme yaşanırsa stoklar daha da eriyecek. Konut alımlarında KDV faktörü öne çıkacak. 

KDVden yararlanıyor. 2015'te tamamlanması planlanan proje, rezidans, alışveriş merkezi ve^ k rekreasyon alanlarından^ oluşuyor. 

EVLER 4-5 ^ ihlas Yapı tarafından Bahçeşehir 1 -KALEKENT Gül İnşaat, LİV Yapı ve 3S Kale ortaklığı ile Beylikdüzü'nde inşa edilen Kalekent Konut Projesi yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Toplamda İOO bin metrekare alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla iki etaptan oluşan projenin inşaatı hızla ilerliyor. Yüzde 30'a yakın satış grafiği ile değer kazanan projede hayat 2015 yılında başlayacak. 

2- NEF KAĞITHANE Timur Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen Nef Kağıthane projesinde toplam 335 konut bulunuyor. 

Kısa sürede sahiplerini bulan projenin en avantajlı yönlerinden biri de yüzde İlik KDV uygulaması. 

3-İSTANBUL LOUNGE Eroglu Gayrimenkul imzasıyla Halkalı da hayat bulan proje iki etaptan oluşuyor. Dairelerin hemen teslim edildiği projenin sosyal donatı zenginliğinin yanı sıra satın alınabilirinde vüzde 1 KDV uygulamasının rolü var... 

4- DUMANKAYA MİKS Dumankaya inşaat tarafından Halkalı'nm en değerli lokasyonunda hayata geçirilen. Dumankaya Miks'te birinci bloktan sonra ikinci blokun kaba inşaatı devam ediyor. Stüdyo, 1 +1 ve 2+1 daire tiplerininin yanı sıra ofis ve rezidanslann yer aldığı projede fiyatlar 200 bin lira sınırından başlıyor. 

5- ADRES NATURA Dumankaya Adres Natura Tuzla'da hayat buluyor. 

326 dairelik projedeki 2+1 tipi daireler 222 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. 2014 yılında teslim edilecek olan projede Dumankaya İnşaat bünyesinde 36 ay vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. 

6- DUMANKAYA KONSEPT HALKALI Kûçûkçekmece Halkalı Atakent Mahallesi Menekşe Mevkiinde yükselen Dumankaya Konsept Halkalı projesi, 21 adet villası ve daireleriyle 812 aileye kapılarını açmaya hazırlanıyor. Projedeki son daireler için de fırsat kampanyaları düzenleniyor. 

7- GÜLPARK YASAM BEYLİKDÜZÜ 20l3'ün en son lansmanı yapılan konut projesi GülPark Yaşam Gül Yapı imzasıyla hayat buluyor. Beylikdüzü'ndeki Media Markt ın arkasında bulunan 35 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilen proje, "Mutluluğunuzu daire içine alma sırası sizde' sloganıyla tanıtıldı. 6 blok ve 564 daireden oluşan iki etaplı proje yüzde 1 KDV avantajıyla hayat buluyor. 

8- İNANLAR İNŞAAT PROJELERİ 48 yıllık İnanlar tecrübesinin yansıtıldığı projelerde yüzde 1 KDV avantajı devam ediyor. Halkalı'daki Terrace Tema. Şişli Feriköy'deki Terrace Feri, Zekeriyakoy'deki Terrace Doğa, Esenyurt'taki Terrace Mis, Kartal'daki Asl-ı Bahçe projelerinde yüzde 1 KDV fırsatıyla konut sahibi olmak mümkün. 

9- ELİT GRAND PALAS Pendik Kurtköy'de saray konseptinde hayata geçirilen Elit Grand Palas projesinde teslimler 20İ4 yılının Haziran ayında yapılacak. Peşin ödemelerde yüzde 10 oranında indirim uygulanan Kurtköy Elit Grand Palas projesinde stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri bulunuyor. 

10 - METR0PARK İstanbul Halkah'da Teknik Yapı imzasıyla inşa edilen Teknik Yapı Metropark Konut projesinde toplam bin 270 Daire bulunuyor. 2015 yılında teslimleri yapılacak olan projede 1+0,1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 TİPİ daireler yer alıyor. 6 blok halinde tasarlanan konut projesinde teslimler 20l5'te yapılacak. 

11 -NUR0L PARK GÜNEŞLİ 70 ticari birim, 20 bin metrekarelik ofis alanı ve 118 dairenin bulunduğu Nurol Park Güneşli projesinde teslimlerin Şubat 20İ6 tarihinde yapılması planlanıyor. Güneşli'de 55 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselmekte olan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleri yer alıyor. 

12 -VADİSTANBUL ARTAŞ İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoglu İnşaat ın ortaklığıyla Ayazagada konumlanan Vadistanbul'da ilk etabın kaba inşaatı tamamladı. Projede teras ev, ofis, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ve AVM'lerin yanında eğlence merkezleri de olacak. 

13 -ELYSIUM KANDİLLİ OFTON lnşaat'm hayata geçirdiği Elysium Serene Kandilli Projesi nde 136 konut bulunuyor. Projenin teslim süreci başladı. 

14-HAYAT TEPE ÛZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklıgı'nın ilk konut projesi ÖZAK Hayat Tepe, 546 daireden oluşuyor. Bayrampaşa'da Alışveriş Vadisi içinde konumlanan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 

15-SUR YAPI C0RRID0R SLTR Yapı'nm Güneşli'de gerçekleştirdiği Corridor projesinde 1+0'dan 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. 

2014 sonunda bitecek projede, stüdyo dairelerin fiyatı 230 bin lira düzeyinde. 

16-DUMANKAYA HORİZON 18 - AĞAOĞLU MASLAK 1453 AĞAOĞLU Maslak İ453'te 24 blok yer alıyor. Toplam 4 bin 789 konutluk projede, stüdyodan 4+1'e kadar farklı tip ve seçenekte konutlar mevcut. Projenin lansmanının yapıldığı 20l2'de 1+0 tipi daireler büyük ilgi görmüştü. 

19 - SOYAK SIESTA BLUE İZMİR Karşıyaka'da 'az katlı' bina anlayışıyla inşa edilen Soyak Siesta'nın yeni etabı Soyak Siesta Blue'da yüzde 1 peşinat avantajı devam ediyor. 

20 - SİNPA$ LİVA TURKUAZ Sultanbeyli'de yükselen Sinpaş Liva Turkuaz projesinde toplamda 800 konut bulunuyor. Su öğesinin öne çıktığı proje büyük ilgi görüyor. 

21 - SOYAK EVOSTAR Soyak'ın inşası devam ederi tüm konut projeleri yüzde 1 KDV taahhüdüyle satılıyor. Buna göre, Halkalı'daki Soyak Evostar ve Soyak Parks Aparts ile Esentepe'deki Soyak Soho ve İzmir'deki Soyak Siesta ve Soyak Mavişehır Optirnus'ta tüm daireler yüzde 1 KDV taahhüdüyle satışa sunuluyor. 

22 - SPRAD0N VADİ Kuzu Grup'un Spradon Vadi projesi yüzde 1 KDVli satışlara devam ediyor. Kuzu Grup ve Emlak Konut GYO'nun Bahçeşehir 2. Bölge'de 160 bin metrekarelik inşaat alanı ve 42 bin metrekarelik arsa alam üzerinde geliştirdiği proje 1037'si konut, 1 adet ticari üniteden oluşuyor. Projede teslimler ise 4 ay erken başladı. 

DUMANKAYA lnşaat'm Kartal'da hayata geçirdiği Horizon iki bloktan oluşuyor Projede toplam 178 bağımsız ünite bulunuyor. Yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği proje Temmuz 2015'te teslim edilecek. 

17-TEKNİKYAPI EV0RA TEKNİK Yapı'nm Tuzla'da gerçekleştirdiği 5.073 bağımsız bölümden oluşan Evora İstanbul'da üç farklı ödeme planı seçeneği bulunuyor. Daireler etap etap sahiplerini buluyor 26 - ECLIPSE MAŞUK Avrupa Konutları markasını oluşturan Artaş lnşaat'm hayata geçirdiği Edipse Maslak projesinde yüzde 1 KDV artışı sürüyor. KDV artırımının dışuıda kalan projede 550 konut, 44 ofis ve ticari alanlar yer alıyor. Örnek daire ise yakın zamanda ziyaretçilerine açılacak. 

27 - RINGS İSTANBUL Sancaktepe'de Selin Yapı taralından hayata geçirilen Rings istanbul projesinde satışlar hızla devam ediyor. Proje KDV artışından da etkilenı medi. 

28 - 29- DUMANKAYA MODERN DUMANKAYA C0LLECTI0N Dumankaya lnşaat'm Bahçeşehir'deki projeleri Modern Vadi ve Modem Collection'da yüzde 1 KDV devam ediyor. 2015 sonunda teslim edilecek olan Collection'da son 50 daire sahiplerini bekliyor. 

30 - ELİTE SİDE HALKALI Şua inşaat imzası taşıyan Elite Side projesi Pendik Tavşantepe bölgesinde hayata geçiriliyor, içerisinde 400 dairenin yer aldığı Elite Side'de yüzde 1 KDV ile konut satışları devam ediyor. 

31 - İSTANBUL Emlak Konut GYO&DPTÛ Konsorsiyumu tarafından hayata geçirilen İstanbul'da 1.188 konul yer alıyor. 

Teslim sürecinin devam ettiği İstanbul, lspartakule'de yer alıyor. Projedeki son 395 dairenin satışı yüzde l KDV avantajıyla Emlak GYO tarafından yapılacak. 

32 - MAİ RESIDENCE Fer Yapı imzasıyla Kartal'da inşa edilen Mai Residence'ta teslimin 2014 yılının Aralık ayında başlaması hedefleniyor. 

33 - NŞEHİR ESENYURT Özyurtlar lnşaat'm Esenyurt ta hayata geçirdiği Nşehir projesinde yüzde 1 KDVli satışlar sürüyor. Nşehir'de toplam 578 konut bulunuyor 34 - VIAP0RT H0USES 76 bin metrekare inşaat alanı bulunan Vıaport Houses Sr Suites, Kurtköy'de yükseliyor. Viaport Houses &r Suites'ta yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor. 

35 - DELUXIA DRAG0S Deluxia Dragos, Maltepe'de yer alıyor. Teknik Yapı projesi olan Deluxia Dragos'ta stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. 

36 - K0RUFL0RYA KoruFlorya, yeni bir projeden ev satın almak isteyenler için yüksek KDV maliyetini ortadan kaldıran yüzde 1 KDVli daireleri ile dikkat çekiyor. KoruFlorya 150 metrekarenin altında sınırlı sayıdaki yüzde 1 KDVli daireleriyle ev sahibi olmak isteyenlere de avantaj sunuyor. 

37-MALL OF İSTANBUL Torunlar Gayrimenkul Yatınm Ortaklığımda (GYO), Mail of İstanbul Residence'da teslim süreci başlarken,inşası süren Mecidiyeköy Ali Sami Yen Residence ve Korupark Evleri projesinde 150 metrekareye kadar olan evlerin KDVsi yüzde 1. 

38 - AYIŞIĞI VADİ EVLERİ Demir lnşaat'm Beylikdüzü'nde inşa ettiği Ayışığı Vadi Evleri toplam 489 konuttan oluşuyor .Yüzde 1 KDV ile satışların sürdüğü projede hayat başladı. 

39 - BAHÇETEPE İSTANBUL 1.476 konuttan meydana gelen Bahçetepe İstanbul'da yüzde 1 KDV ile konut satışlan devam ediyor.lki etaptan meydana gelen Bahçetepe İstanbul, Başakşehir'de yükseliyor. Bahçetepe lstanbulda 1+lden 5+le kadar her zevke hitap eden konutlar bulunuyor. 

40 - ÖZAK HAYAT TEPE Bayrampaşa'da konumlandırılan Hayat Tepe, Özak GYO projesi olarak hayata geçirildi. Yüzde 1 KDV avantajıyla satışların devam ettiği Ûzak Hayat Tepe, 23 katlı üç bloktan meydana geliyor. 

41-42- İZ T0WER KARTAL PEGA KARTAL EgeYapı Group, projelerine yüzde 1 KDV avantajıyla devam ediyor. Batışehir'de olduğu gibi Pega Kartal ve İz Tower yüzde 1 KDV avantajının devam ettiği projeler arasında. 

43 - BAHÇELİ VADİ Çengelköy Bahçeli Vadi'de yüzde 1 KDV avantajı ile satışlar devam ediyor. 

Dekar Yapı projesi olan Bahçeli Vadi, Çengelköy'de inşa ediliyor. 

44 - 0RMANADA İlk etabı Nisan 20l3'te teslim edilen Ormanada'da yüzde İlik KDV uygulanıyor. Eczacıbaşı nın projesi Zekariyaköy'de yer alıyor. 

45 - BATIŞEHİR EGE YAPTnın 700 milyon TL'lik yatırımla 8İS bin metrekarelik inşaat alanına sahip İstanbul Bagcılar'daki Batışehir Projesi'nde 188 bin TL'den 1.3 milyon TL'ye kadar farklı fiyatlarla 3 bin 305 konut yer alıyor. Projede teslim süreci başladı. 

46 - STÜDYO 24  TOKİ  ve Emlak Konut GYO güvencesiyle, Cathay İleri Projeler tarafından 1 Milyon nüfuslu "Yeni İstanbul projesinin başlangıç noktası olan Lspartakule'de hayata geçirilen Stüdyo 24, yüzde 1 KDV ve erken teslim avantajı ile yatırımcısına daha çok kazandırmayı hedefliyor. 

47-REFERANS BAKIRKÖY Biskon Yapı, Halk GYO ile ortaklaşa yükselen ve Bakırköy'de yükselen Referans Bakırköy'de yüzde 1 peşinatla ev sahibi olmak mümkün. "Bugün kazançlı, yann ayrıcalıklı' sloganıyla satılan 255 daire ticari donatılanyla birlikte bahar aylannda teslim edilecek. Projede; stüdyo, 1+1,2+1,3+1,4+1 ve 4+1+1 tipi daireler bulunuyor. 

48-NİSH ADALAR Özyazıcı lnşaat'm İstanbul'un en yüksek yerleşim alanlarından Süreyyapaşa'da inşa ettiği Nish Adalar ın son etabında yaşam başladı. Son dairelerin satışta olduğu projede bir çok avantaj bir arada sunuluyor. Bunlardan birisi de, satışlarda yüzde 1 KDV uygulanması... 

49-MAXİM00N EVLERİ Biri rezidans toplam 8 blokta çeşitli büyüklük ve özellikte 1.332 konut, biri hipermarket olmak üzere 93 mağazası bulunan arasta tarzı Masimoon Çarşı ve bir kreşten oluşan Maximoon. sosyal yaşam alanlan ile Bahçeşehir'in nitelikli konut ve lüks yaşam projeleri arasında öne çıkıyor. 1+0,1+1,2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu Masımoon'da, hayat bu yıl sonu başlayacak. 

TEKNİK YAPI EVORA 50 - ATHLETİC-0 T0VVERS Dumankaya lnşaat'm BahçeşehirHoşdere yolu üzerinde 3 yıl önce başlattığı 'Modern' serisinin son etabı olacak Athletic-o Towers'ta on satış süreci yüzde 1 KDV ve yüzde 20 indirim avantajıyla devam ediyor. 

51 - ÇUKUROVA T0WER İstanbul Kartal'da yükselen Çukurova Tower'da toplam 253 konut bulunuyor. Lokasyon avantajlannın yanı sıra prim yönüyle de müşterilerinin yüzünü güldüren projede stüdyo, 1+1,2+1 ve 3+1 tipi daireler yer alıyor. 

52-VADİTEPE BAHÇEŞEHİR İnşaat sektöründe 63 bin konutluk birikime ve 18 yıllık deneyime sahip KİPTAŞ'ın imzasıyla Bahçeşehir yükselen Vaditepe projesinde satışa çıkarılan 2.600 dairenin 1.800ü satıldı. Bahçeşehir'in en değerli ve en büyük arazisi üzerinde hayata geçirilen 'Vaditepe Bahçeşehir" projesi, herkesin özlemini çektiği mahalle kültürünü modem yaşamın kent olgusu içinde kendine has üslubuyla yeniden yorumluyor. 

53 - CİTY CENTER Esenyurt'ta kamu binalan ve AVM ile içiçe olan projede rezidans daireler yüzde 1 KDV avantajı ile satılıyor. Proje 2015'te teslim edilecek. 

54-KAYA CİTY RESİDENCE Başakşehir'de konumlandırılan Kayacity Residence muhtemel Kanal İstanbul projesi güzergahına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Proje Celaloglu İnşaat ve E7 Yapı Market imzasıyla hayat buldu. 

55 -SOYAK PROJELERİ Soyak'ın İstanbul ve İzmir'de inşası devam eden tüm projeleri yüzde 1 KDV taahhüdüyle satılıyor. 


Yeni Akit


Geri Dön