Ekonomi

550 bin yoklama kaçağı merakla bekliyordu! 2022 bedelli askerlik ücreti dudak uçuklattı

Yarım milyonu aşkın yoklama kaçağı vatandaşa bedelli askerlik yapabilmesinin önü açılmıştı. Bedelli askerlik yapmayı düşünenler 2022 yılında ücretin kaç lira olacağını merak ediyordu. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından fiyat ortaya çıktı.Sayıları yarım milyonu aşan gençler bu müjdenin ardından 2022 bedelli askerlik ücretinin ne olacağını merak ediyordu

 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada 550 bin yoklama kaçağı gencin bedelli askerlik yapabilmesinin önünü açıyoruz demişti. Sayıları yarım milyonu aşan gençler bu müjdenin ardından 2022 bedelli askerlik ücretinin ne olacağını merak ediyordu. TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 2022 yılında bedelli askerlik ücretinin ne olacağı öğrenildi. 

TÜİK haziran verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 78,62, aylık yüzde 4,95 arttı. Bu orana göre enflasyon son 24 yılın zirve seviyesine çıktı. Bu kapsamda memurların alacağı zam da belli oldu. Buna göre memurlara yüzde 41,69 zam yapıldı. Bunun yanı sıra bedelli askerlik yeni fiyatına da belli oldu.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 79 BİN 660 LİRA OLACAK

Bedelli ücreti 6 aylık asteğmen maaşına eşit oluyor. Asteğmen maaşı yüzde 41'lik zamla beraber 9 bin 417 TL'den 13 bin 277'ye çıktı. Buna göre bedelli ücretinin 79 bin 660 TL civarı bir tutara ulaşması bekleniyor.
2022 yılının ikinci yarısına ilişkin bedelli askerlik ücretinin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından açıklanması bekleniyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize de bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İktidarın üst düzey yetkilisinden asgari ücret zammı ile ilgili yeni müjde! Esas zammı o zaman görün

Konut kiraları uçarken fırsatçı ev sahiplerinin yeni oyunu deşifre oldu

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü bu saatte! İşte iktidara yakın medyanın açıkladığı zam oranı