28 / 04 / 2024

6 günde 4. zam! Motorinde zam bitmiyor! Tabelaya ne zaman yansıyacak?

6 günde 4. zam! Motorinde zam bitmiyor! Tabelaya ne zaman yansıyacak?

Bu hafta üst üste üçüncü kez zam gelen akaryakıt fiyatları için bir fiyat artışı daha yapılması öngörüldü. Salı gününden geçerli olmak ile beraber motorin fiyatları 1.39 TL zamlanacak. İşte detaylar…



Motorin ve benzin fiyatları indirim ve zam haberleri ile milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz hafta üç gün üst üste gelen zamların ardından salı gününden itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha gelmesi beklentiler arasında.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC harici bazı üretici ülkelerden oluşmuş olan OPEC+ grubunun kasım ayı itibarıyla günlük olarak 2 milyon varillik üretim kesintisi kararı sonrası arz endişelerinin piyasalarda zemin kazanması ile birlikte hızlı bir şekilde yükselen petrol fiyatları, akaryakıt zamlarını da beraberinde getirmiş oldu.

Petrolün yükselmesi ile birlikte üç haftalık sessizliğini bozan akaryakıt fiyatları da hafta içi üst üste üç kez zamlandı.

Çarşamba günü motorinde 1 lira 10 kuruş, benzinde 62 kuruş zam geldi. Perşembe günü ise benzinin litresi 74 kuruş, motorinin litresi de 1 lira 39 kuruş zamlandı.

Dün ise motorin grubunda 1,53 lira fiyat artışı yaşandı.

Pazartesi gece yarısından geçerli olmak ile beraber motorin grubuna 1.39 TL yeni bir zam daha gelecek.  Zam ile birlikte motorin litre fiyatı da altı günde dördüncü kez artacak.

Bu şekilde ise motorin fiyatları 5,41 TL zamlanmış olacak. Benzin fiyatında ise bir değişiklik yaşanmayacak.

6 günde 4. zam! Motorinde zam bitmiyor! Tabelaya ne zaman yansıyacak?


Geri Dön