28 / 04 / 2024

6. Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması sonuçlandı!

6. Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması sonuçlandı!

6. Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması sonuçlandı.Koçtaş'tan yapılan açıklamaya göre şirketin 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve bu yıl altıncı kez düzenlediği Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.




Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu'nun ev sahipliğinde düzenlenen törene, aralarında yüksek mimar ve sanatçı Erol Evgin'in de yer aldığı jüri üyeleri ve yarışmacılar katıldı. Özpamukçu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Koçtaş'ın köklü bir geleneğe sahip olduğunu ama bir o kadar da genç bir şirket olduğunu bildirdi.Bu sene Koçtaş'ın perakendecilik sektöründe yirminci yılı olduğunu anımsatan Özpamukçu, "Koçtaş'ın ilk mağazası bundan tam 20 sene önce  İzmir  Bornova'da açılmıştı. Türkiye'de perakende sektörünün büyümesinde ve gelişmesinde Koçtaş'ın önemli bir katkısı bulunuyor" ifadelerini kullandı.


Özpamukçu, Koçtaş'ın gelişiminde gençlerin çok önemli bir rol sahibi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:"Geleceğimiz, yenilikçilik ve yaratıcılıktan beslenen gençlerdedir. Buna yürekten inanıyor ve bu nedenle Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması ile hem sektöre, hem de pırıl pırıl gençlerimize destek olma sorumluluğumuzu 6 yıldır aralıksız devam ettiriyoruz. Bugün çalışan personelimizin yüzde 45'i kariyerinin başındaki 30 yaş altındaki genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Gençliğin dinamizmi ve enerjisi Koçtaş'ın temel gelişim aksını oluşturuyor. Bizleri mutlu eden diğer bir konu da 30 yaşın altındaki çalışanlarımızın yüzde 42'sinin kadın olması. Ülkemizin geleceğine hem siz gençler aracılığıyla hem de kadın istihdamına verdiğimiz desteklerle hizmet etmiş olmayı çok önemsiyoruz."


 Birinci Atıl Aggündüz

6. Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışmasında birinci İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencisi Atıl Aggündüz oldu.


Aggündüz 10 bin liralık para ödülü ile Koçtaş'ta 3 ay staj imkanı kazanırken ikinci olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencisi Gizem Özpolat 7 bin liralık, üçüncü olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencileri Koray İnal ve Ali Arslan ise 5 bin liralık para ödülü kazandı.


Yarışmada ilk üç ödüle ek olarak her biri 2 bin 500 lira değerinde 5 mansiyon ödülü de verildi.


Yarışmanın jüri üyeleri arasında; Yüksek Mimar Erol Evgin, Yrd. Doç. Dr. Saadet Aytis, Endüstri Ürünler Tasarımcısı Ali Bakova, Prof Dr. İnci Deniz Ilgın, Prof Dr. Gül Koçlar Oral, Yüksek Mühendis Prof Dr. Hasan Şener ve Koçtaş Kategori Grup Müdürü Zeynep Vural yer aldı.  


AA


Geri Dön