21 / 05 / 2024

6 maddede yönetim kurulu üyelerinin hakları!

6 maddede yönetim kurulu üyelerinin hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "yönetim kurulu üyelerinin hakları" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..



1.Yöneticinin / yönetim kurulu üyelerinin hakları KMK madde 40 ile düzenlenmiştir.


2.Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir. Yetki ve sorumluluğu yönetim işleri ile sınırlıdır.


3.Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebilir. 


4.Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir


5.Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. 


6.Yukarıdaki şekilde bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen (üzerine senet veya sözleşme ile kayıtlı bir veya daha fazla bağımsız bölüm de olabilir) normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz


www.konutsitesiyonetimi.com  

 

Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni


6 maddede yönetim kurulunun azli!


Geri Dön