06 / 05 / 2024

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!



Şu ana kadar temettü ödeyeceğini açıklayan 63 şirketin temettülerin ödeyeceği tarihler çoğunlukla bu hafta başlayacak ve Mart sonu ile Nisan'ın ilk ilk haftasında yoğunlaşacak. 

Bazı şirketler de Mayıs ayında temettü ödemeyi planlarken, 17 şirketin temettü ödeyeceği tarih belli olmadı. 

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Temettü yatırımı enflasyonu yener mi? 

Pasif bir yatırım türü olan temettü yatırımcılığı, yalnızca yatırım yapılan hisselerden temettü almayı bekleyerek enflasyon ya da alternatif yatırım araçlarına karşı kazandıran bir yatırım stratejisi şeklinde görülemez. 

Burada sık sık ifade edilen yüksek getiri, çoğunlukla elde edilen temettülerin yeniden aynı hisse senedinden alıma yönlendirilmesi halinde orta ve uzun vadede yapılan yatırımın maliyetini sıfırlama ihtimaliyle oluşabiliyor. 

Temettü ödemesi sonrasında elde edilen kaynağın düşen fiyatlardan aynı hisselerden yeniden alıma yönlendirilmesi, hem maliyet düşürerek hem de bileşik bir getiri etkisi yaratarak orta ve uzun vadede oldukça yüksek bir getiri olasılığını oluşturuyor. 

Değişen koşullar ve azalan karlılıklar, şirketlerin temettü politikalarında oluşabilecek  değişiklikler bu stratejinin en büyük risklerinden.

Bu ay hangi şirketler temettü verecek? Mart 2023'te temettü verecek şirketler tek tek açıklandı! Hemen bakın

10 TL üzerinde temettü veren şirketler resmen belli oldu! Merakla beklenen liste sırayla açıklandı! Hemen bakın!

Ereğli temettü 2023 ödemeleri yatırıldı mı? EREGL temettü Mart 2023 ödemeleri hesaplara ne zaman geçecek? Hemen bakın!

Enerjisa, Aygaz, Aksa, Çemtaş, Ford... Hangi şirketler temettü veriyor? Resmen tarih açıklandı! 2023 temettü ödemeleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön