08 / 05 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira ödenecek? İşte kalem kalem zamlı yeni maaşlar! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira ödenecek? İşte kalem kalem zamlı yeni maaşlar! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşının kaç lira olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç liraya yükseldi? İşte ayrıntılar...



Yaşlılara farklı isimler altında nakit destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bunlardan en önemlisi 65 yaş aylığı olarak dikkat çekiyor. CNN Türk'te yer alan habere göre; 65 yaş aylığı mevzuatta ‘2022 aylığı’ olarak geçiyor. Yaklaşık 850 bin kişi bu destekten faydalanıyor. 30 Haziran 2022 tarihinde kadar 65 yaş aylığı 1.084 TL olarak ödeniyordu. Memur maaşındaki yüzde 41.69 artışla beraber, 65 yaş aylığı, 1 Temmuz 2022'den itibaren 1.536 TL'ye yükseldi. Maaş başvurusu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira ödenecek? İşte kalem kalem zamlı yeni maaşlar!  

65 yaş aylığından yararlanabilmek için 3 koşul mevcut. Bunlar; yaş, gelir ve sosyal güvence olarak belirtiliyor. Yani 65 yaş dolmuş olacak, sosyal güvence (maaş, nafaka gibi) desteklerden faydalanmıyor olunması. 

Asgari ücrette yaşanan yükseliş, yaşlı maaşı alabilmenin gelir şartına da yansıyor. Bu kapsamda, hanedeki kişi başına gelirin asgari ücretin üçte birinden (1.833 lira) az olması koşulu bulunuyor. Bu gelir hesabında 65 yaş üstü kişinin kendisi ve eşi göz önünde bulunduruluyor. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), ihtiyaç sahibi yaşlılara hem nakdi yardımda hem de barınma ve gıda yardımında bulunuyor.  Sosyal güvencesi olmayan yaşlılara Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağladığı maaş son olarak 2 bin 88 TL'ye ulaştı. Muhtaç aylığı alan vatandaşlar, maaşa ek oarak, sağlık hizmetinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Muhtaç aylığı talep eden kişiler, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunabiliyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira ödenecek? İşte kalem kalem zamlı yeni maaşlar!  

Bakıma muhtaç yaşlıların ev ortamında ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla akrabalara da ödemeler yapılıyor. Bu ödeme aylık 3 bin 336 TL olarak belirlendi. 

Banka hesaplarına merakla bekledikleri sosyal destek ödemeleri yatırılmış olan binlerce vatandaş, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığının Temmuz ayı zammıyla birlikte kaç liraya yükseldiğini araştırmaya da devam ediyor. 

Peki 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığının Temmuz ayı zammıyla birlikte kaç liraya yükseldi? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön