30 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç TL olacak? Resmen hesaplandı! Hemen bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç TL olacak? Resmen hesaplandı! Hemen bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit desteği sağlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına Ocak 2023'te zam gelecek. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç TL olacak? İşte detaylar... 



65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit desteği sağlanıyor. Milyonlarca kişinin merakla araştırdığı asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak 2023 Ocak zammına ilişkin rakamlar tek tek hesaplanmaya başladı. Asgari ücretli çalışanlar, memur ve emekli Ocak 2023 zam oranına ilişkin son dakika detaylarını merakla araştırıyor. Bu zamlarla beraber 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da zam gelecek. 

Son dakika detaylarına göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, konuyla ilgili son dakika açıklamasında, 2. dönemde 6. Aydan sonraki enflasyonun göz önüne alınmasıyla asgari ücretin 7 bin 500 Türk Lirası'na yükselebileceğine, hatta bu rakamı da geçebileceğine vurgu yaptı. 

Memur maaş katsayısındaki yükseliş, yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara devlet tarafından sağlanan destek miktarlarını da yükselmesini sağlayacak. Bu kapsamda, merakla beklenen 2023 Ocak zammı ile birlikte 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığına da zam gelecek. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç TL olacak? Resmen hesaplandı! Hemen bakın! 

2023 asgari ücret zammı sonrasında; emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücreti gibi birçok sosyal destek ödemesinin tutarı yükselecek. 

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in aktardığına göre; 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı için Ocak 2023 zammı için son dakika hesaplamaları yapılıyor. 

Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla kaç TL olacak? İşte 2023 zamlı yeni  65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası tutarları... 


Geri Dön