Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın!

Binlerce vatandaşın merakla sık sık araştırdığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın! İşte ayrıntılar...  2023 Ocak ile birlikte asgari ücretlilerin, memur ve emeklilerin maaşlarına belirli oranlarda zam uygulandı

Yeni senede asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zam sonrasında, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ödenen sosyal yardım tutarlarında da artışa gidildi. 

2023 Ocak ile birlikte asgari ücretlilerin, memur ve emeklilerin maaşlarına belirli oranlarda zam uygulandı. 2023 Ocak itibarıyla yeni asgari ücret zammı yüzde 55 olarak belirlenirken, net asgari ücret 8 bin 506 TL şeklinde belirlendi. Memur ve emekli zam oranı da yüzde 30 olarak belirlendi.

Devlet tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, SED desteği gibi farklı kalemlerde destek ödemeleri peş peşe yapılıyor. 

Sosyal yardım ödemelerinden faydalanan binlerce vatandaş Ocak zammıyla maaşların kaç TL'ye yükseldiğini sık sık araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemelerindeki yükselişle ilgili beklenen açıklamayı geçtiğimiz haftalarda yaptı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı memur zammı için hayata geçirilen zam düzenlemesinin ardından 65 yaş aylığına, yüzde 40-69 arası engelli aylığına, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına, evde bakım parasına ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesine de zam yapıldığını duyurdu.

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında 2023'te de tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmetlerle ve yardımlarla ilgili kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeyi, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, oluşabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerini dile getirdi. 

Bakan Yanık, yeni zamlı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası rakamlarını tek tek açıkladı. Binlerce vatandaş bu açıklamanın ardından yeni zamlı maaşlarını öğrendi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın!

YAŞLILIK AYLIĞI YENİ ZAMLA KAÇ LİRA OLDU? 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR?

Geçtiğimiz sene 1.536 lira şeklinde hesaplara yatırılan yaşlılık (65 yaş) aylığı, 2023 Ocak'ta gelen zamla 1.997 Türk Lirası olarak değişti. 

ENGELLİ AYLIĞINA NE KADAR ZAM GELDİ 2023?

Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşlar için ödenen engelli aylığı, Ocak 2023 zammı sonrasında 1.594 Türk Lirası'na

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlar için ödenen engelli aylığı da 2023 zammıyla 1.840 TL'den 2 bin 392 Türk Lirası'na yükseldi. 

Devletin 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için sağladığı destek ödemesi de 1.226 liradan 1.594 liraya ulaştı.

EVDE BAKIM MAAŞI OCAK 2023 ZAMMIYLA NE KADARA YÜKSELDİ? 

Sosyal destek ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamasında evde bakım maaşından aylık 560 bin civarında vatandaşın faydalandığına dikkat çeken Bakan Derya Yanık, evde bakım parasına yapılan zamları da duyurdu. 

Temmuz 2022 itibarıyla 3 bin 336 TL şeklinde hesaplara yatırılan evde bakım parası, Ocak zammı sonrasında 4 bin 336 liraya ulaştı. 

Emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih tek tek açıklandı! Paralar işte bu tarihlerde hesaplarda olacak! Hemen bakın!

Karayolları Genel müdürlüğü duyurdu! 102 memur alınacak! KPSS'den 70 puan alanlar hemen başvurun

Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Doların 25 TL olacağı tarih açıklandı! Herkes bu tarihi not alsın