Kent Haberleri

65 yaş aylığı, malullük ve ölüm aylığına da zam geldi! En düşük maaş 12 bin 500 TL oldu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye yükseltildiğini ve 65 yaş aylığı, malullük ve ölüm aylığına da zam geldiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Haziran ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından, 3 Temmuz tarihinde açıklandı. Bu rakamlar, yalnızca memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranlarını değil, aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile sosyal ödemelerdeki yükselişleri de etkiledi. 

Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaş  zammı da yüzde 19,31 oranında oldu. 

Bugün de en düşük emekli maaşına yapılan zam açıklandı. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Teklifin, yürürlük ve yürütme maddeleriyle birlikte toplam 53 maddeden oluştuğuna dikkat çeken Abdullah Güler, emekli maaşlarında yapılan artışı açıkladı. 

Güler, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin Türk Lirası olarak ödenen aylık asgari ödeme tutarını 12 bin 500 Türk Lirası'na çıkarttıklarını duyurdu. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Başta emekli aylıklarına yönelik düzenlemelerimiz olacak şekilde, vergi adaletinin güçlendirilmesine, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasına hizmet edecek, kayıt dışılıkla mücadelemize katkıda bulunacak bu düzenlemelerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Bunların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı çerçevesinde hak sahibi başına bu yılın ocak-temmuz döneminde aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını anımsattı. Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle yardımın 9 bin 77 TL'ye yükseltildiğini aktaran Göktaş, ağustos ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına artışlı yatırılacağına dikkat çekti. 

Bakan Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,1 milyar TL'lik evde bakım parasını hesaplara aktardık" açıklamasında bulundu. 

Barınma maliyetleri artıyor! Üniversite öğrencileri kira problemiyle karşı karşıya!

Selçuk Geçer dolarda sene sonunu işaret etti, geleceği net rakamı bir çırpıda söyledi! Dolar yatırımcısı altüst olacak!

Evi yıkılan depremzedeye 1 milyon 38 bin TL'lik tazminat!