27 / 07 / 2024

65 yaşlık maaşı alanlar yaşadı... Büyük zam geliyor... Maaşlarda artış olacak

65 yaşlık maaşı alanlar yaşadı... Büyük zam geliyor... Maaşlarda artış olacak

65 yaş aylığı alan vatandaşların gözü ve kulağı emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeli haberi vermesinin ardından aylım alan vatandaşların da yüzü gülmeye başladı. Maaşlarına zam gelecek.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


1 Temmuz’dan itibaren, 65 yaş aylığı 2.604 TL'den 3.590 TL'ye yükseldi. Yeni asgari ücretin açıklanması sonrasında 65 yaş aylığı bir kez daha hesaplanacak. Yapılacak olan bu artış, yaşlılara sağlanan sosyal desteklerin çok önemli bir seviyeye ulaşabilmesini hedeflemekte. Ülkemizde bulunan yaşlıların refahını koruyabilmek ve onlar için iyi bir yaşam sağlamak için, 65 yaş aylığı düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Sonucunda, 65 yaş aylık maaşlarına önemli seviyede bir atış yapıldı. Bu önemli artış, yaşlı vatandaşların temel ihtiyacını karşılayabilmelerini hedefliyor. Daha önceden 2.604 TL olan 65 yaş aylıkları, 1 Temmuz ile birlikte 3.590 TL olarak uygulanmakta. Güncelleme, yaşlıların yaşam seviyelerinin üste seviyeye çıkarılması ve çok değerli bir yaşam kalitesi sağlamayı amaçlıyor.


Geri Dön