24 / 05 / 2024

65 yaşlık maaşı alanlar yaşadı... Büyük zam geliyor... Maaşlarda artış olacak

65 yaşlık maaşı alanlar yaşadı... Büyük zam geliyor... Maaşlarda artış olacak

65 yaş aylığı alan vatandaşların gözü ve kulağı emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeli haberi vermesinin ardından aylım alan vatandaşların da yüzü gülmeye başladı. Maaşlarına zam gelecek.



65 yaş aylıklarında önemli bir artış yapıldı. Yaşlı vatandaşların temel ihtiyaçlarını çok iyi karşılamalarını sağlamayı hedefliyor. Öncesinde 2.604 TL olan 65 yaş aylığı, 1 Temmuz’dan itibaren 3.590 TL olarak uygulanıyor. Bu güncelleme, yaşlıların yaşam standartlarını yükseltmeyi ve onlara çok iyi bir yaşam kalitesi sunmayı amaçlıyor.Devlet, yaşlılara destek sağlamak ve onların refahını korumaya yönelik çeşitli sosyal programlar ve politikalar üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. 65 yaş aylığındaki artış, bu politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkmakta. Yaşlıların toplumda saygın olarak hayat sürmeleri ve ihtiyaçlarının karşılanması, devletin öncelikli olarak yapması gerekenler arasındadır.

1 TEMMUZ İTİBARİYLE 65 YAŞ AYLIKLARINA ZAM GELİYOR

Netice olarak, 1 Temmuz itibarıyla 65 yaş aylığı 2.604 TL'den 3.590 TL'ye çıkarılmıştır. Yeni asgari ücretin belirlenmesinden sonra, bu aylık tekrardan hesaplanacak ve yaşlı vatandaşlara çok iyi bir yaşam sunmak için gerekli düzenlemeler oluşturulacak.2023 yılında, %75 hisseye sahip dul ve yetim aylığı, %75 oranında artış ile 4.125 TL'ye yükseldi. Ölüm aylığı alan çocuk da %25 oranında artışla beraber 1.875 TL almaya başladı. Aynı dönemde emekli maaşlarının 5.500 TL'ye yükselmesi, dul maaşının da 4.125 TL'ye çıkmasına neden oldu. Benzer olarak yetim maaşı da 2.750 TL’ye yükseltildi. Bu dikkat çekici değişiklikler, dul ve yetim aylıklarının daha üst düzeylere çıkarılıp, kişilere çok daha iyi düzeyde destek sağlanması demek oluyor.


Geri Dön