29 / 04 / 2024

7 bin 500 TL aylık alan emekliye kötü haber!

7 bin 500 TL aylık alan emekliye kötü haber!

SGK uzmanı Ali Tezel, 15 Kasım'dan itibaren dağıtılacak olan 5.000 TL'lik emekli ikramiyeleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Bu ödemeden yararlanamayacak kişileri ve en düşük emekli maaşı alanları olumsuz bir gelişme beklediğini belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında emekli vatandaşlara müjde vererek 5.000 TL ikramiye verileceğini duyurmuştu.

Erdoğan, toplantı sonrasında şunları belirtti: "Özellikle emeklilerimizin yaşadığı zorlukları çok iyi anlıyoruz. Bakanlarımızdan bu konuda yeni hazırlıklar yapmalarını istedim. Kabine toplantımızda yaptığımız detaylı incelemelerin ardından emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ödeme yapmaya karar verdik. Ancak emekli olarak çalışmaya devam edenler bu düzenlemeden yararlanamayacak. Toplam maliyeti 61 milyar lirayı aşan bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Yeni yılın başında emeklilerin durumunu tekrar gözden geçireceğiz ve gereken adımları atacağız."

Bu ikramiyelerin 15 Kasım'dan itibaren ödeneceği beklenirken SGK uzmanı Ali Tezel, kimlerin bu 5.000 lirayı alabileceği ve ayrıca 7.500 lira emekli maaşı alanlara olumsuz bir gelişme yaşanabileceğini açıkladı.

SGK uzmanı Ali Tezel, emekliye verilecek olan 5.000 TL ikramiye hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tezel'in paylaştığı bilgilere göre, bu ikramiye bazı özel durumları kapsamayacak. İşte Tezel'in yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

* SGDP'li çalışanlar bu ikramiyeden yararlanamayacak.

* 5335 sayılı Kanun gereğince emekli aylığı kesilmeden kamuda çalışanlar bu ikramiyeden faydalanamayacak.

* Herhangi bir emekli aylığı alsa dahi vergi mükellefi olanlar, limited şirketlerin ortakları ve anonim şirketlerin hem ortak hem de yönetim kurulu üyeleri bu ikramiyeye hak kazanamayacak.

* Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanlar da bu ikramiyeyi alabilecekler.

* Şu an itibariyle 7 bin 500 TL olan SSK, Bağ-Kur taban aylığı, yeni bir yasa değişikliği olmadığı sürece 2024 yılı Ocak ayında artırılmayarak 7 bin 500 TL olarak devam edecek.

* Ziraat odalarına kayıtlı olan emekliler de 5 bin TL'lik bu ikramiyeden yararlanamayacak.

Tezel'in bu açıklamaları, emekli ikramiyesi alacak kişileri ve koşulları net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ara tatil bekleyen öğrencileri sevindirecek haber! Kasım ara tatili uzatıldı mı?

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

Emeklileri sevindirecek haber Denizbank'tan geldi: İşte Kasım ayı emekli promosyonu rakamları


Geri Dön