27 / 04 / 2024

7 bin 609 TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

7 bin 609 TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

Binlerce kişinin faydalandığı evde bakım maaşının ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki evde bakım parası Mart 2024 ödemeleri ne zaman? İşte ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, evde bakıma ihtiyaç duyan yaşlı, hasta, engelli bireyler ve aileleri için evde bakım parası veriliyor. Binlerce kişinin faydalandığı evde bakım maaşı da Ocak ayı birlikte zamlandı. 

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar Mart ayı ödemelerinin hesaplara ne zaman yatacağını merakla araştırıyor.

7 bin 609 TL lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR 2024?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayı ödemelerinin başladığını duyurduğu açıklamasında Evde Bakım Yardımı'nın 2006 senesinde engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi için başlatıldığına dikkat çekti. 

Üveyler de dahil olacak şekilde bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları
ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması halinde evde bakım maaşı ödeniyor. 

7 bin 609 TL lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR OLDU? EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK MART 2024?

Yeni yıla girilmesinin ardından asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına zam yapıldı. Bu zamlardan sonra sosyal yardım ödemelerinden olan engelli aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı gibi kalemlerde de artışlar yaşandı. 

Yüzde 49,25 oranındaki memur zammı ile beraber evde bakım parası da yeniden hesaplanarak zam yapıldı. Bu kapsamda 2023'te 5 bin 98 TL olan evde bakım parası, Ocak-Haziran 2024 sürecinde 7 bin 609 Türk Lirası olarak hesaplara yatacak. 

Bakanlık tarafından evde bakım maaşları, her ayın 15 ile 31 'i arasında ve il il olacak şekilde hesaplara yatırılıyor. Henüz Mart 2024 ödeme tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

7 bin 609 TL lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

EVDE BAKIM MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR? ŞARTLARI NELER? 

Evde bakım maaşı bağlanması için gerekli olan şartlar şu şekilde: 

1. Engelli kişinin sağlık raporunda 'ağır engelli' kısmının işaretlenmiş olması gerekiyor. 

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük gelir bulunması gerekiyor. 

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin gerçekleştirdiği sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu belirlenmeli. 

Dolar kuru tahminleri arka arkaya geldi! Dikkat tam 8 lira birden zıplayacak! 

BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları büyük indirime girdi! BİM katalog bu hafta 2024! Çatal, kaşık, çaydanlık...

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Ünlü ekonomist uyardı: İftar menüsü tuzağına dikkat


Geri Dön