10 / 05 / 2024

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten gelecek zam oranındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12.20'de Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı açıkladı. İşte detaylar...



SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Hükümet son olarak 12 bin Türk Lirası taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam teklifini yapmıştı. İşçi temsilcileri bunu yeterli bulmadıklarını ifade ederek iyileştirme istediklerini belirtmişti.

İşçi kesiminin beklentisi ise 15.000 Türk Lirası taban ücretle yüzde 45 zam oranı olmuştu.

Hükümetin işçilere ilk teklifi ise ilk 6 ay için yüzde 30 zam ile 11.500 Türk Lirası taban aylık olmuştu.

Kamu toplu iş sözleşmesi zammından; Demiryolları, Karayolları, elektrik üretim santralleri, şeker fabrikaları, il özel idareleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçi faydalanacak.

ERDOĞAN BUGÜNÜ İŞARET ETTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Mitingi'nde kamu işçilerinin merakla beklediği zam için bügünü işaret etmişti.

Erdoğan, memurların maaşlarına, temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak, refah payı artışı da yapacağını belirterek, "Şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağım." diye ifade etmişti.

DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Ayrıca, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının netleşeceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos tarihi itibarıyla başlayacak.

Bu kapsamda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önemli rol oynuyor.

Altın ve dolarınızı sakın bozdurmayın diyen Tunç Şatıroğlu o günü işaret etti! Elinizdekiler kül olacak...


Geri Dön